Pagina 1 van 1

Bacterien

Geplaatst: zo 29 mei 2005, 13:37
door Nielsthabest
Kan iemand mij uitleggen wat levensvatbare bacterien zijn en wat de werking van hun is? :shock:

thnx

Niels

Re: Bacterien

Geplaatst: zo 29 mei 2005, 19:51
door Anonymous
beste, deze vraag is vrij belachelijk gesteld: je zou beter wat meer specifieren over welke familie het gaat. elke bacterie is immers levensvatbaar...

Re: Bacterien

Geplaatst: ma 30 mei 2005, 16:35
door Nielsthabest
beste, deze vraag is vrij belachelijk gesteld: je zou beter wat meer specifieren over welke familie het gaat. elke bacterie is immers levensvatbaar...


ok.. bacterien in gehakt.. 8)

Re: Bacterien

Geplaatst: ma 30 mei 2005, 16:54
door The Don
beste, deze vraag is vrij belachelijk gesteld: je zou beter wat meer specifieren over welke familie het gaat. elke bacterie is immers levensvatbaar...
Laten we het wel vriendelijk houden... :shock:

Maar goed, bacterien in gehakt zijn erg divers. In wat voor context stel je de vraag? gaat het om bederfflora of gaat het om ziekteverwekkende bacterien?

Re: Bacterien

Geplaatst: ma 30 mei 2005, 18:56
door Nielsthabest
Anonymous schreef:beste, deze vraag is vrij belachelijk gesteld: je zou beter wat meer specifieren over welke familie het gaat. elke bacterie is immers levensvatbaar...
Laten we het wel vriendelijk houden... :shock:

Maar goed, bacterien in gehakt zijn erg divers. In wat voor context stel je de vraag? gaat het om bederfflora of gaat het om ziekteverwekkende bacterien?
ziekteverwekkende bacterien? ;)

Re: Bacterien

Geplaatst: di 31 mei 2005, 21:05
door Holkers
Elke bacterie is schadelijk als het niet op de normale plek voorkomt op of in de mens of dier.

De ziektemakende bacteriën in gehakt zijn meestal E. coli soorten. die hoeven niet schadelijk te zijn, maar als je bijvoorbeeld O157H7 hebt (een subsoort getypeerd door zijn epitopen) dan kan je goed ziek worden

Re: Bacterien

Geplaatst: wo 01 jun 2005, 09:59
door The Don
Elke bacterie is schadelijk als het niet op de normale plek voorkomt op of in de mens of dier.
Daar ben ik het niet helemaal mee eens hoor. Als je niet behoort tot de bevolkingsgroepen uit het YOPI rijtje (young, old, pregnant en immunosuppressed) dan hoef je niet erg bang te zijn voor ernstige effecten van bacteriele infecties. Zelfs de "killer" bacterie E. coli O157:H7 is voor gezonde volwassen mensen niet echt een groot gevaar.

Naast Enterobacterien (Eschirichia coli, Campylobacter, Yersinia) kunnen ontzettend veel bacterien groeien op gehakt aangezien het een zeer goede voedingsbodem is.

Nu is dit natuurlijk geen antwoord op je vraag maar ik zou niet weten wat je verder wilt weten. Misschien kun je eerst eens flink gaan googlelen en dan je vraag wat meer specificeren?