Springen naar inhoud

Java developpement kit


  • Log in om te kunnen reageren

#1

klimmer8

    klimmer8


  • 0 - 25 berichten
  • 22 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 27 maart 2009 - 17:09

Hallo ik ben aan het proberten te leren hoe ik moet programeren en ik gebruik daar de volgende handleiding voor: nl.wikibooks.org/wiki/Programmeren_in_Java
Maar als je naar de inleiding gaat dat je java developpement kit moet downloaden. Dus dat heb ik geprobeerd en daarna ben ik naar basis gegaan en heb ik dat tekstje daaronder in kladblok geprogrammeert maar als ik het dan probeer te openen lukt dat niet weet iemand waaraan dit zou kunnen liggen. Volgens mij ligt het aan de developpement kit, want die staat niet tussen mijn bestanden, wel andere dingen van java maar die niet, dus weet iemand waar ik het juiste programma wel kan downloaden.

David

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

meijuh

    meijuh


  • >100 berichten
  • 202 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 maart 2009 - 17:31

Heb je niet de runtime environment geinstalleerd? Wanneer je de JDK hebt geinstalleerd moet er iets op je harde schijf staan als: C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_07

Hierna moet je de map bin (C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_07\bin) toevoegen als systeemvariabele en wel als PATH. Dit kan door naar het configuratiescherm->systeem->geavanceerd->omgevingsvariabelen->onder systeemvariabelen nieuw PATH (als naam) en dan C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_07\bin (als variabele)

Start hierna CMD opnieuw!

Hierna kopieer je de code van wikipedia naar het bestand Hallo.java

Daarna typ je javac Hallo.java en vervolgens java Hallo (natuurlijk wel in de goede map doen)

#3

meijuh

    meijuh


  • >100 berichten
  • 202 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 29 maart 2009 - 14:00

Is het hiermee gelukt?

#4

klimmer8

    klimmer8


  • 0 - 25 berichten
  • 22 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 29 maart 2009 - 15:17

het in het PATH bestand zetten is wel gelukt, maar ik krijg hem nog altijd niet open. Maar volgens mij ligt het aan de map. Documenten heb opgeslagen moet ik dan eerst in cmd documenten typen voor ik het kan openen.


David

#5

Cycloon

    Cycloon


  • >1k berichten
  • 4810 berichten
  • VIP

Geplaatst op 29 maart 2009 - 15:35

Je moet natuurlijk in je cmd wel naar de juiste map gaan. Dit kan via het cd commando.

Hier vind je wat basis info over hoe je met het cd commando door je directories beweegt:
http://www.amset.inf...s/dosprompt.asp

#6

biorsin

    biorsin


  • >25 berichten
  • 72 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 april 2009 - 00:30

Ja of anders gebruik all-in-one zoals Netbeans.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures