Springen naar inhoud

Sucrose fermentatie


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Ensiferum

    Ensiferum


  • >250 berichten
  • 662 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 12 mei 2009 - 13:16

Bij het analyseren van de fermentatie van sucrose tot ethanol door gewone bakkersgist merk ik dat de sucroseconcentratie nog even stijgt na al een hele tijd sterk gedaald te zijn. Is dit een meetfout (het gaat om één meetwaarde die de stijging veroorzaakt op de grafiek) of is er een biochemische verklaring? Ik heb gemerkt dat sommige anderen het ook hadden, maar niet iedereen.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Wouter_Masselink

    Wouter_Masselink


  • >5k berichten
  • 8246 berichten
  • VIP

Geplaatst op 07 juni 2009 - 14:31

Dit lijkt me inderdaad een meetfout, zou niet weten hoe gist ethanol weer om gaat zetten tot sucrose. Is het mogelijk dat er extra suiker bij is gekomen?
"Meep meep meep." Beaker

#3

Ensiferum

    Ensiferum


  • >250 berichten
  • 662 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 juni 2009 - 15:17

Ik heb er toen bijgeschreven dat het waarschijnlijk een meetfout was en de assistent heeft er niets op aan gemerkt. Er kan vanalles gebeurd zijn als ik er nu aan denk:

-Niet-propere pipet.
-Niet-proper recipiënt.
-Foute staal in HPLC gezet.
-HPLC defect.
-Grappenmaker die tegen het einde wat sucrose in de bioreactor heeft gegoten.
-Nieuwe gistsoort die sucrose uit ethanol maakt als die laatste een bepaalde concentratie bereikt, en die uit een geheim universiteitslabo ontsnapt is om zo in onze proeferlenmeyer terecht te komen.

Sommigen zijn wat waarschijnlijker dan anderen.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures