Springen naar inhoud

[biologie] hydrolyse enzymen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Nectar

    Nectar


  • >100 berichten
  • 115 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 15 juni 2009 - 20:43

Hydrolyse enzymen zijn enzymen die water ontrekken bij het splitsen van het substraat.

Maar dit snap ik niet zo goed, want waarom ontrekken ze water?
Bij hydrolyse wordt toch juist water toegevoegd?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

JohnB

    JohnB


  • >250 berichten
  • 711 berichten
  • VIP

Geplaatst op 15 juni 2009 - 23:52

Dit is wat ik denk, ik weet het niet zeker:
Het actief centrum van een enzym is vaak met zijn substraat verbonden door middel van waterstofbruggen. Om deze waterstofbruggen te verbreken moet er water worden onttrokken.

#3

Mrtn

    Mrtn


  • >1k berichten
  • 4220 berichten
  • VIP

Geplaatst op 16 juni 2009 - 01:18

enzymen die water ontrekken

Onttrekken aan omgeving of het substraat?
Dit is hydrolyse, enzymatisch of niet. Dat onttrekt water aan de omgeving om het in het substraat te steken.
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.
-Calvin-





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures