Urea-page

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 3

Urea-page

Kan iemand mij uitleggen wat urea-PAGE nu juist is en wat het verschil is met een SDS-PAGE? Dit voor een toepassing van het scheiden van caseïnes (kaaseiwitten).

Ik vind op internet enkel dat iedereen het gebruikt, maar niemand het uitlegt. En mijn cursussen laten mij eveneens al in de steek.

bedankt!

Gebruikersavatar
Berichten: 10.561

Re: Urea-page

Voor zover ik weet komt het in beide gevallen op hetzelfde neer, alleen gebruik je een andere stof, ureum dus, om de eiwitten te denatureren.

Maar aangezien er in het forum Biologie-Moleculaire Biologie waarschijnlijk meer mensen zitten met meer verstand van deze materie, is het topic daarheen verplaatst.
Cetero censeo Senseo non esse bibendum

Gebruikersavatar
Berichten: 4.220

Re: Urea-page

Da's juist, Marko ;)

Denatureren leidt tot een min of meer betrouwbare grootte op gel en kan ook de oplosbaarheid (in water) vergroten.
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.

-Calvin-

Berichten: 3

Re: Urea-page

Dus gewoon in plaats van sodium dodecyl sulfaat wordt ureum gebruikt?

Mooi zo! Bedankt!

Reageer