Springen naar inhoud

Urea-page


  • Log in om te kunnen reageren

#1

parafix

    parafix


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 08 augustus 2009 - 19:45

Kan iemand mij uitleggen wat urea-PAGE nu juist is en wat het verschil is met een SDS-PAGE? Dit voor een toepassing van het scheiden van case´nes (kaaseiwitten).

Ik vind op internet enkel dat iedereen het gebruikt, maar niemand het uitlegt. En mijn cursussen laten mij eveneens al in de steek.

bedankt!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Marko

    Marko


  • >5k berichten
  • 8933 berichten
  • VIP

Geplaatst op 09 augustus 2009 - 14:33

Voor zover ik weet komt het in beide gevallen op hetzelfde neer, alleen gebruik je een andere stof, ureum dus, om de eiwitten te denatureren.

Maar aangezien er in het forum Biologie-Moleculaire Biologie waarschijnlijk meer mensen zitten met meer verstand van deze materie, is het topic daarheen verplaatst.

Cetero censeo Senseo non esse bibendum


#3

Mrtn

    Mrtn


  • >1k berichten
  • 4220 berichten
  • VIP

Geplaatst op 09 augustus 2009 - 14:59

Da's juist, Marko ;)
Denatureren leidt tot een min of meer betrouwbare grootte op gel en kan ook de oplosbaarheid (in water) vergroten.
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.
-Calvin-

#4

parafix

    parafix


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 09 augustus 2009 - 15:09

Dus gewoon in plaats van sodium dodecyl sulfaat wordt ureum gebruikt?

Mooi zo! Bedankt!





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures