Springen naar inhoud

Aansluiten infrarood massager van 230v/50hz op 110v/60 hz


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Paultjuh

    Paultjuh


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 26 september 2009 - 19:58

Hey iedereen,

Ben net nieuw op het forum en zit met een probleem. Ik heb een infrarood apparaat gekocht voor een vriendin die in Amerika zit. Het probleem is echter dat de infraroodmassager (Bestron DMA200) op 230 V werkt en 50 HZ en in Amerika ze 60Hz hebben en 110V. Nu is mijn vraag of dit problemen zal opleveren als ze deze gaat aansluiten? Ik weet dat de interne spanning omhoog gaat maar zou dat in dit geval een probleem kunnen opleveren?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

klazon

    klazon


  • >5k berichten
  • 6613 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 26 september 2009 - 21:02

Het hangt er van af wat er allemaal in dat apparaat zit.
Als het b.v. alleen maar een infrarood gloeilamp is, dan zal die op de lagere spanning weinig meer doen, en is de frequentie onbelangrijk.

Zitten er ook motoren of transformatoren in, dan zullen die op de lagere spanning ook slechter functioneren. En je hebt de kans dat de afwijkende frequentie het juist functioneren belemmert.

Kortom, de vraag is alleen maar goed te beantwoorden als je weet hoe het apparaat is samengesteld.

#3

Paultjuh

    Paultjuh


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 27 september 2009 - 19:19

Het hangt er van af wat er allemaal in dat apparaat zit.
Als het b.v. alleen maar een infrarood gloeilamp is, dan zal die op de lagere spanning weinig meer doen, en is de frequentie onbelangrijk.

Zitten er ook motoren of transformatoren in, dan zullen die op de lagere spanning ook slechter functioneren. En je hebt de kans dat de afwijkende frequentie het juist functioneren belemmert.

Kortom, de vraag is alleen maar goed te beantwoorden als je weet hoe het apparaat is samengesteld.


Nou het apparaat heeft een massage-functie: er zit dus een motortje in. Het motortje zal dan sneller gaan draaien. Transformatoren weet ik niet of deze erin zitten. Is er een oplossing voor verder om het apparaat te laten werken?

#4

klazon

    klazon


  • >5k berichten
  • 6613 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 27 september 2009 - 20:43

Het motortje zal dan sneller gaan draaien.

Waarom denk je dat? Hangt van het soort motor af.
En is het wel een motor, of is het een trilmagneet?

#5

scorchingthevortex

    scorchingthevortex


  • >250 berichten
  • 347 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 september 2009 - 20:58

Zijn er geen voedings adapters te koop?





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures