Springen naar inhoud

Bouwliftmotor schakelen met afstandsbediening


  • Log in om te kunnen reageren

#1

marc4666

    marc4666


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 02 oktober 2009 - 20:37

Ik zou een bouwliftmotor draadloos willen schakelen, ik had gedacht van een schakelaar gebruikt voor rolluik die tevens met een afstandsbediening werkt.

Probleem is dat de motor start met een condensator. Voor de schakelaar van de rolluik zijn er 5 aansluitpunten
1. fase
2. neuter in van het lichtnet
3. neuter naar motor rolluik
4. aansluitingpunt motor omhoog
5 aansluitingspunt motor omlaag

De (vroegere )handmatige bediening van de bouwliftmotor bestaat uit een knop met 6 aansluitpunten (2 kolommen, 3 elk)
1. leeg (1ste kolom links boven)
2. bruine draad, naar motor (waarschijnlijk om omhoog te sturen) ( 1ste kolom rechts boven)
3. blauwe draad naar condensator (1 ste kolom, midden)
4. rode draad naar condensator(2de kolom midden)
5. zwarte draad naar motor(1ste kolom links onder)
6. blauwe draad naar condensator (2de kolom rechts onder)

Aan de condensator 3 aansluitpunten:
1. blauwe draad naar contact schakelaar 1ste kolom links midden)
2. rode draad naar contact schakelaar 2de kolom rechts midden
3. zwarte draad naar fase

Is het mogelijk de oude handmatige schakelaar te vervangen door een schakelaar voor rolluiken.

Veranderd door marc4666, 02 oktober 2009 - 20:40


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

klazon

    klazon


  • >5k berichten
  • 6613 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 03 oktober 2009 - 08:55

Dan zul je toch eerst moeten uitzoeken hoe die schakelaar werkt. M.a.w. welke punten worden er in elke stand van de schakelaar doorverbonden?
Een melding als: "de rode draad zit op de 2e kolom midden" zegt me niks.

#3

sillyconmarc

    sillyconmarc


  • >250 berichten
  • 318 berichten
  • Lorentziaan

Geplaatst op 04 oktober 2009 - 10:19

Kan de rolluikenschakelaar het vermogen van je bouwlift wel aan?

--
/\/\arc
Wil je eindelijk die dure computer aan het werk zetten...
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#4

gloeilampje

    gloeilampje


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 17 oktober 2009 - 20:39

Een bouwlift moet aan de machinerichtlijnen voldoen. Je heb daarvoor een noodstopschakeling nodig.
Deze kun je wel op afstandbediening krijgen maar is zeer prijzig. Dus niet maken met je afstandbediening die misschien de buurvrouw ook wel kan hebben om de zonnewering te bedienen.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures