Licht en zwarte gaten

Moderators: Michel Uphoff, jkien

Reageer
Berichten: 2

Licht en zwarte gaten

hallo ik heb laatst ergens gelezen dat zwarte gaten object aantrekken omdat ze een enorme massa hebben en daardoor alleen alles naar binnen zuigen wat massa heeft.

alleen het schijnt ook dat ze licht naar binnen zuigen terwijl dat uit fotonen bestaat en fotonen geen massa hebben.

kan iemand mij uitleggen hoe dat komt?

Berichten: 12.262

Re: Licht en zwarte gaten

Fotonen hebben geen -rust-massa, maar in de praktijk hebben ze door hun snelheid wel een massa waardoor ze aangetrokken worden door objecten met massa. Dat geldt niet specifiek voor zwarte gaten, maar bijvoorbeeld ook voor iets als de zon. Sterren die er net 'naast' lijken te staan vanaf aarde bezien lijken daardoor op een iets andere positie te staan dan in werkelijkheid het geval is - een beetje vergelijkbaar met wat je ziet als je in water kijkt.
Victory through technology

Gebruikersavatar
Berichten: 4.161

Re: Licht en zwarte gaten

Hier zijn een hoop vragen al over gesteld op dit forum. Als je de zoekfunctie gebruikt dan vind je binnen no time dat deze vraag vaak gesteld is.
De tekst in het hierboven geschreven stukje kan fouten bevatten in: argumentatie, grammatica, spelling, stijl, biologische of scheikundige of natuurkundige of wiskundige feiten kennis. Hiervoor bied StrangeQuark bij voorbaat zijn excuses aan.

Reageer