Springen naar inhoud

[Profielwerkstuk] zoetstoffen - Splenda maken


  • Log in om te kunnen reageren

#1


  • Gast

Geplaatst op 12 juli 2005 - 08:43

Hallo!
Wij willen voor ons profielwerkstuk een zoetstof gaan maken, splenda. Deze willen we dan vergelijken met suiker, aangezien splenda 650 keer zoeter is dan suiker (sacharose). Weet iemand hoe we dit kunnen maken of misschien een link naar een goede site? Bedankt!

Groetjes!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Wouter_Masselink

    Wouter_Masselink


  • >5k berichten
  • 8246 berichten
  • VIP

Geplaatst op 12 juli 2005 - 10:30

Kijk eens op www.splenda.com dan zal je zien dat het een merknaam is. Het productie proces zullen ze dan ook niet zo snel vrij geven. Je zou eventueel een mailtje naar splenda kunnen sturen met dezelfde vraag die je hier stelt (wel in het engels 8) ).

Het werkt beter om deze producten te kopen. Zo ben je zeker dat je te maken hebt met het echte product. Je kan bijvoorbeeld ook sacharine en cyclamaat kunnen testen.

Hoe wil je dit experiment opzetten. Ik kan zo snel namelijk niets verzinnen behalve het proeven zelf. Dat is natuurlijk alles behalve nauwkeurig.
"Meep meep meep." Beaker

#3

Wöhler

    Wöhler


  • >25 berichten
  • 37 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 12 juli 2005 - 10:30

Kijk eens op:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Sucralose

en

http://www.splenda.com/ (oeps 1/10 sec. te laat :shock: )
Es gibt keine vernünftigere Erziehung, als Vorbild zu sein, wenn es nicht anders geht, ein abschreckendes.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures