Springen naar inhoud

[folding] sse-boost


  • Log in om te kunnen reageren

#1

peterbill

    peterbill


  • >25 berichten
  • 58 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 18 oktober 2009 - 23:01

Wat mij opvalt op de laptop, de ene zit nog op 8% en de andere alweer op 17%, terwijl beide een even grote protein zeg maar folden (1500000 steps), maar bij die van 17% stond er ook Extra SSE boost OK, terwijl ik bij beide de settings identiek heb?

En als SLI eindelijk software matig wordt ondersteund zit er nog 'n straalkacheltje bij :eusa_whistle: , momenteel levert mijn GPU 9500 PPD volgens FaHmon, met z'n 2'en zal dat 19000 zijn ](*,)

Veranderd door peterbill, 18 oktober 2009 - 23:03


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44877 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 18 oktober 2009 - 23:05

... maar bij die van 17% stond er ook Extra SSE boost OK, terwijl ik bij beide de settings identiek heb?

Laptop zonder sse-boost toevallig onregelmatig afgesloten? wat staat er verder bij de opstart in die log? Zoiets als "working with standard loops" en nog het een en ander ervoor?
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#3

peterbill

    peterbill


  • >25 berichten
  • 58 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 18 oktober 2009 - 23:15

Laptop zonder sse-boost toevallig onregelmatig afgesloten? wat staat er verder bij de opstart in die log? Zoiets als "working with standard loops" en nog het een en ander ervoor?


Nope, niet onregelmatig afgesloten. In de opstart log stond niks m.b.t. "working with standard loops".

#4

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44877 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 18 oktober 2009 - 23:18

Ik ben niet meer wakker: je hebt hwet wel over twee even grote WU's, maar dat zegt niks over type of punten. Heb je de projectnummers, dan kun je ze vergelijken. Niet alle WU's hebben sse-boosts. Buiten dat, het aantal stappen is geen maat voor het aantal punten.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#5

peterbill

    peterbill


  • >25 berichten
  • 58 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 18 oktober 2009 - 23:20

Projectnummer van de WU met SSE boost is 4443, degene zonder is 4441.

#6

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44877 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 18 oktober 2009 - 23:35

Dat zijn twee broertjes.
http://fah-web.stanf...u/psummary.html
Die zouden toch identiek moeten werken... :eusa_whistle:
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#7

peterbill

    peterbill


  • >25 berichten
  • 58 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 oktober 2009 - 15:26

Er staat trouwens wel "working with standard loops this execution" , was mij de vorige keer niet opgevallen.. En nu?

#8

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44877 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 19 oktober 2009 - 17:26

Dat betekent dat FAH die machine niet stabiel vindt, of dat je FAH de laatste keer niet lekker hebt afgesloten.
Ik heb gemerkt dat die twee dingen samen kunnen gaan. Ik vouwde ooit op een wat minder stabiele machine. Geen probleem, alleen moest ik niet vergeten om vůůr het afsluiten van de computer eerst FAH handmatig te sluiten (dus niet aan windows overlaten). Vergat ik het, dan kreeg ik bij de volgende start geheid "last shutdown was improper" of iets van dien aard, en die verrekte standard loops. Dit krijg je ook bij herstart na stroomuitval, of als je computer vastloopt en je hem met de knop uitzet ipv via "start-uitschakelen" terwijl FAH nog draait.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#9

peterbill

    peterbill


  • >25 berichten
  • 58 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 19 oktober 2009 - 17:43

Dus na deze WU doet ie het wel weer normaal? Mits ik FAH steeds handmatig afsluit en mijn laptop niet verkeerd wordt afgesloten?

#10

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44877 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 19 oktober 2009 - 17:52

En mits die machine niet anderszins onstabiel is (Overigens, op ernstig onstabiele machines draait folding helemaal niet. Maar ja, wat wťl?) Hoef je overigens deze WU niet voor af te wachten. Folding onthoudt problemen van de vorige sessie, en gaat dus voor de veiligheid zonder boost draaien als het meent dat er vorige keer iets niet helemaal in orde was.

Als de zaak momenteel zonder boost draait (zie logs laatste opstart), sluit dan folding eens handmatig af, en start het even daarna handmatig terug op (start-alle programma's-Folding@Home-Folding@home v6.x)
Check 5 minuten later weer je logs. Nu wťl een boost? dan in het vervolg beter FAH handmatig afsluiten voor je je computer afsluit. (twee muisklikjes vanaf je system tray, dus dat is een kleine moeite.)
Vorige keer vergeten? Bij de volgende sessie na automatische opstart handmatig afsluiten en handmatig weer opstarten.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures