Mvo nederland voor rechter om afwijzen atoomstroom

Moderator: Astro

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 9.240

Mvo nederland voor rechter om afwijzen atoomstroom

MVO Nederland voor rechter om afwijzen Atoomstroom


Atoomstroom, de leverancier van 100% met kerncentrales opgewekte elektriciteit, vraagt via de rechter aan de stichting MVO Nederland om per direct haar besluit tot het weren van Atoomstroom als partner ongedaan te maken. Het kort geding dient vrijdag 23 oktober om 9.00 uur bij de Rechtbank in Utrecht.


Atoomstroom is sinds maart van dit jaar partner van MVO Nederland, een door de Minister van Economische Zaken opgerichte kennis- en netwerkorganisatie die het bedrijfsleven stimuleert om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Half september is Atoomstroom te kennen gegeven dat het bedrijf niet meer welkom is als partner van MVO Nederland.


MVO Nederland geeft weinig duidelijkheid over de reden waarom Atoomstroom niet meer welkom is. Vermoed wordt dat de stichting van mening is dat het verkopen van energie uit kerncentrales niet maatschappelijk verantwoord is. Atoomstroom is van mening dat elektriciteitsopwekking met kerncentrales juist maatschappelijk verantwoord is. Bovendien heeft MVO Nederland haar besluit niet op redelijke en eerlijke gronden genomen en is zij niet transparant over de uitsluitingsgronden die ze hanteert.


Lees verder: http://www.duurzaam-ondernemen.nl/detail_p...9&publish=Y


Bron: duurzaamondernemen.nl

Gebruikersavatar
Berichten: 347

Re: Mvo nederland voor rechter om afwijzen atoomstroom

Sinds er aangetoond werd dat er rond Duitse kerncentrales signifcant vaker kankergevallen worden geconstateerd, ben ik eigenlijk ook van mening dat de huidige kerntechnologie niet verantwoord toe te passen is.

Reageer