Springen naar inhoud

Electromotor besturen met een pc


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Insaan

    Insaan


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 24 oktober 2009 - 16:36

Hallo,

Hallo weet iemand mischien hoe ik een electromotor met een P.C. kan besturen en wat ik hiervoor allemaal nodig heb.

Alvast bedankt.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

sillyconmarc

    sillyconmarc


  • >250 berichten
  • 318 berichten
  • Lorentziaan

Geplaatst op 25 oktober 2009 - 18:01

Hallo,

Aan welke motor had je gedacht? Zo'n klein vibratormotortje uit een GSM (dat kan via een USB poort) or een 3-fazige motor van 10KVA (Dan heb je wat meer vermogenelectronica nodig)?

Groeten,
--
/\/\arc
Wil je eindelijk die dure computer aan het werk zetten...
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#3

Insaan

    Insaan


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 26 oktober 2009 - 16:36

Het gaat om een electromotor van min. 220/230 Volt waarmee je een opvangbak van 2 meter l bij 0.5 meter b in twee tegenovergestelde richtingen kan aandrijven doormiddel van een ketting.

Veranderd door Insaan, 26 oktober 2009 - 16:40


#4

king nero

    king nero


  • >250 berichten
  • 934 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 30 oktober 2009 - 13:43

Dat zou ik eenvoudiger oplossen dmv. een simpele sturing met een omkeerrelais, eventueel eindschakelaars, en een 3f-motor ipv. met een computergestuurde schakeling.
Behalve natuurlijk dat je dan niet vanop afstand kan controleren/ingrijpen op de situatie.

Veranderd door king nero, 30 oktober 2009 - 13:44






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures