Niet veel wijzer over vlees

Moderator: Astro

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 9.240

Niet veel wijzer over vlees

Niet veel wijzer over vlees


Na de Viswijzer komt er nu ook een Vleeswijzer. Dat is een wijzer van de actiegroep Varkens in Nood met informatie over hoe dier- en milieuvriendelijk een vleessoort is. Op die wijzer scoort biologisch rundergehakt goed, omdat het afkomstig is van melkvee. Dat is veel minder belastend voor het milieu dan vleesrunderen. Rundvlees staat onderaan de lijst, of het nu bio is of niet.


Kippen, kalkoenen en konijnen belasten het milieu veel minder, omdat de dieren maar weinig ruimte krijgen. Daar staat tegenover dat ze vaak een belabberd leven leiden. De keuze voor natuur of dierenwelzijn leidt tot heel verschillende uitkomsten.

Verantwoord vlees eten is een mooi begin, vindt Varkens in Nood. Maar daarmee zijn we er nog niet. “We zullen onze vleesconsumptie moeten aanpassen”, stelt directeur Hans Baaij. “De teelt van soja voor veevoer gaat ten koste van de oerwouden in Zuid-Amerika en de veehouderij draagt sterk bij aan de klimaatverandering. Als we op deze wijze verder gaan, is er volgens experts in 2040 geen natuur meer over.”

Maar soja is ook de basis voor veel vleesvervangers. Kortom, om heldere keuzes te maken is de wijzer net wat te simpel. Kijk op www.vleeswijzer.nl en oordeel zelf.


Lees meer: http://www.duurzaamnieuws.nl/bericht.rxml?id=53975


Bron: duurzaamnieuws.nl

Reageer