Springen naar inhoud

[scheikunde] bestanddelen witte wijn


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Yena

    Yena


  • 0 - 25 berichten
  • 21 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 05 november 2009 - 18:35

Hallo allemaal,

Wij hebben op school de opdracht gekregen om 3 bestanddelen uit witte wijn aan te tonen. Wij hebben er al voor gekozen om het sulfietgehalte aan te tonen met behulp van een titratie, maar we zijn op zoek naar nog 2 stoffen die we met een (niet al te ingewikkelde) proef kunnen aantonen.

Wij hebben gelezen dat witte wijn o.a. vitamine bevat en tannine (voornamelijk als conserveringsmiddel) maar wij hebben geen idee hoe wij dit in de wijn zouden kunnen aantonen. :eusa_whistle:

Zijn er misschien mensen die ervaring hebben met dit experiment en een tip willen geven?
Alvast bedankt!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Gesp

    Gesp


  • >250 berichten
  • 339 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 06 november 2009 - 11:10

Geen antwoord op je vraag, maar waarom ga je het alcoholpercentage niet bepalen?

#3

Wouter_Masselink

    Wouter_Masselink


  • >5k berichten
  • 8246 berichten
  • VIP

Geplaatst op 06 november 2009 - 11:25

Alcohol en suiker liggen het meest voor de hand om te bepalen.
"Meep meep meep." Beaker

#4

Yena

    Yena


  • 0 - 25 berichten
  • 21 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 06 november 2009 - 15:59

* Alcohol mogen we helaas niet bepalen, dit is met destilatie te makelijk volgens de docent.

Suiker is inderdaad wel een goed idee, daarvan hebben we al een soort uitvoeringsplan van gevonden.
Verder zaten we ook te denken aan wijnsteenzuur..





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures