[scheikunde] bestanddelen witte wijn

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 21

[scheikunde] bestanddelen witte wijn

Hallo allemaal,

Wij hebben op school de opdracht gekregen om 3 bestanddelen uit witte wijn aan te tonen. Wij hebben er al voor gekozen om het sulfietgehalte aan te tonen met behulp van een titratie, maar we zijn op zoek naar nog 2 stoffen die we met een (niet al te ingewikkelde) proef kunnen aantonen.

Wij hebben gelezen dat witte wijn o.a. vitamine bevat en tannine (voornamelijk als conserveringsmiddel) maar wij hebben geen idee hoe wij dit in de wijn zouden kunnen aantonen. :eusa_whistle:

Zijn er misschien mensen die ervaring hebben met dit experiment en een tip willen geven?

Alvast bedankt!

Berichten: 339

Re: [scheikunde] bestanddelen witte wijn

Geen antwoord op je vraag, maar waarom ga je het alcoholpercentage niet bepalen?

Gebruikersavatar
Berichten: 8.557

Re: [scheikunde] bestanddelen witte wijn

Alcohol en suiker liggen het meest voor de hand om te bepalen.
"Meep meep meep." Beaker

Gebruikersavatar
Berichten: 21

Re: [scheikunde] bestanddelen witte wijn

* Alcohol mogen we helaas niet bepalen, dit is met destilatie te makelijk volgens de docent.

Suiker is inderdaad wel een goed idee, daarvan hebben we al een soort uitvoeringsplan van gevonden.

Verder zaten we ook te denken aan wijnsteenzuur..

Reageer