Springen naar inhoud

[biologie] alcoholische gisting


  • Log in om te kunnen reageren

#1

MBA

    MBA


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 08 november 2009 - 14:12

Hoi,

Ik ben bezig met een profielwerkstuk over alcoholische gisting.
Voor mijn profielwerkstuk moet ik een experiment doen. Mijn
onderzoeksvraag luidt: uit welke fruitsoort kun je de meeste alcohol halen?
Ik ben al aan het experimenteren geweest, maar dit heeft nog niet tot goede resultaten geleid.
Ik wil nu proberen om alleen fruitsap (verkregen door fruit in de sapcentrifuge te doen) te gebruiken voor de gisting.
Is dit mogelijk en hoe pak ik dat aan?

Ik werk met niet al te grote hoeveelheden, ongeveer een halve liter.
Hoeveel gram gist ben ik dan nodig?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44867 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 08 november 2009 - 19:16

Ik werk met niet al te grote hoeveelheden, ongeveer een halve liter.
Hoeveel gram gist heb ik dan nodig?

Lijkt me niet een erg belangrijke kwestie: gist vermenigvuldgt zich rap genoeg in de juiste omstandigheden. En elke gistsoort houdt er bij een zeker alcoholgehalte tůch mee op, dus hoeveel je er ook in gooit, hoger dan wat de gist aankan haal je niet.

Maximum alcoholgehalte haal je uit je sap als je kans ziet om alle vergistbare suikers ook om te zetten. In vloeistoffen met ruim voldoende van die suikers wordt een andere vraag dus belangrijker: wťlke gistsoort/stam ga je gebruiken. (en nee, daar heb ik geen ideeŽn over :eusa_whistle: )
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures