[scheikunde] wat gebeurt er met vitamine c bij toevoeging van suiker?

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 11

[scheikunde] wat gebeurt er met vitamine c bij toevoeging van suiker?

Hallo iedereen

ik heb afgelopen week een practicum gehad waarbij we gebruik moesten maken van titratie.

Onze onderzoeks vraag was wat gebeurt er met het percentage vitamine c bij toevoeging van suiker.

In het onderzoek kwam duidelijk naar voren dat hoe meer suiker je toevoegde hoe lager het percentage vitamine c was. Hieruit blijk dus dat suiker iets met de vitamine c doet waardoor het word afgebroken, hierover heb ik theorie nodig maar het enige waar ik uit kwam met google was een cavia forum waar werd verteld geen gerafineerde suikers aan je cavia te geven omdat dat vitamine c afbreek.

De vraag is dus wat gebeurt er met vitamine c bij toevoeging van suiker

Alvast bij voorbaat dank,

MarsMuziek

Gebruikersavatar
Berichten: 4.220

Re: [scheikunde] wat gebeurt er met vitamine c bij toevoeging van suiker?

Waar heb je mee getitreerd?

Heb je de structuurformules van 'suiker' (sacharose?) en vitamine C (ascorbinezuur) al eens naast elkaar gehouden?
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.

-Calvin-

Berichten: 11

Re: [scheikunde] wat gebeurt er met vitamine c bij toevoeging van suiker?

Ik heb getriteerd met DCPIP en nee de structuur forumules had ik nog niet bij elkaar gehouden net wel gedaan maar werd er niet veel wijzer uit ( scheikunde is dan ook niet mijn sterkste vak)

Met vriendelijke groeten,

MarsMuziek

Gebruikersavatar
Berichten: 4.220

Re: [scheikunde] wat gebeurt er met vitamine c bij toevoeging van suiker?

Is je opgevallen dat de structuren op elkaar lijken?

Wat is de reactie van dcpip met ascorbinezuur?

Het maakt ook nogal uit wat de suiker precies was. Glucose? Sacharose?

Kijk hier voor wat ik bedoel.
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.

-Calvin-

Reageer