Zet zelf je medicijn aan met nieuw implantaat

Moderator: Astro

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 9.240

Zet zelf je medicijn aan met nieuw implantaat

an de Technische Universiteit Eindhoven is een implantaat ontwikkeld om ‘op afroep’ medicijnen toe te kunnen dienen. Dr.ir. Mickey Vertommen fabriceerde een kunststof staafje dat geneesmiddelen vrijgeeft na verwarming. Het wordt onder de huid aangebracht, waarna je de medicijnafgifte met behulp van infraroodlicht aan en uit kunt zetten. Vertommen, die afgelopen maandag promoveerde, heeft met dierproeven laten zien dat dit nieuwe, gepatenteerde concept echt werkt.


Afbeelding


Als je altijd pijn hebt in je schouder, kun je iedere dag pijnstillers slikken. Maar dan heb je wel steeds je hele lichaam vol medicijn. Het zou beter zijn er voor te zorgen dat het geneesmiddel alleen dáár komt waar het nodig is. Niet alleen bij chronische pijn trouwens. Ook bij de bestrijding van kanker en de behandeling van allerlei andere aandoeningen zou het een uitkomst zijn.


Lees verder: http://www.kennislink.nl/publicaties/zet-z...t=Google+Reader


Bron: Kennislink

Berichten: 4.502

Re: Zet zelf je medicijn aan met nieuw implantaat

En als je de medicijnen onder je rughuid hebt aangebracht en hebt pijn in bijv.je slokdarm,hoe verloopt dan het transport van de geneesmiddelen,zonder dat er onderweg medicijnafgifte plaats vindt,tenzij het transport qua dosering in geisoleerde vorm gebeurt en pas op de plaats -als het zo te sturen is- zijn/functie zal uitoefenen.


Het transport zal via bloedvaten of mogelijk lymfevaten kunnen plaatsvinden,een andere route kan ik zo niet bedenken.

Reageer