Springen naar inhoud

Zeep en ph


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Sailtje

    Sailtje


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 21 november 2009 - 13:44

Hoi Allemaal!
Ik maak mijn pws over de werking van zeep.
Nu hebben we onderzocht dat als we groene zeep aanzuren dat het minder werkt. Een goede verklaring hiervoor kunnen we alleen niet vinden, zijn er mensen die het ons kunnen vertellen. We hebben wel waargenomen dat als we maar genoeg azijnzuur toevoegen dat er een neerslag ontstaat tussen de opgeloste groene zeep en het azijnzuur. Is hier een verklaring voor?
Ik hoor het graag.
Groetjes!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

JohnB

    JohnB


  • >250 berichten
  • 711 berichten
  • VIP

Geplaatst op 21 november 2009 - 17:33

Dit onderwerp past beter in het huiswerkforum en is daarom verplaatst.

#3

ToonB

    ToonB


  • >250 berichten
  • 817 berichten
  • VIP

Geplaatst op 22 november 2009 - 14:36

volgens mij heeft het iets te maken met het feit dat je zuur midden de OH- groepen in je glycerol en verzeepte producten gaan aanvallen.

Kan echter niet in detail gaan, want ik weet niet hoe zeep nu exact werkt op scheikundig niveau.
Maar het feit dat je gaat hydrolyseren om zeep te maken, doet mij wel vermoeden dat het toevoegen van die OH- groepen een scheikundig nut heeft bij de werking van een zeep.

Die gaan aanvallen door je milieu zuur te maken lijkt me de hele verzepingsreactie teniet te doen.

hopelijk kan iemand wat verder in detail gaan en dit bevestigen of ontkrachten.
"Beep...beep...beep...beep"
~Sputnik I





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures