Springen naar inhoud

Parallellschakelingen met volt en amperemeter


  • Log in om te kunnen reageren

#1

BadeendjeX123

    BadeendjeX123


  • 0 - 25 berichten
  • 4 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 09 december 2009 - 13:30

hoe moet je een parallellschakeling maken met een amperemeter? afzonderlijk de weerstanden meten, en de weerstanden gezamenlijk (in 1keer meten) in de praktijk (dus niet met zo'n schema
ik weet wel hoe dat je die serie moet plaatsen maar niet precies hoe
en hoe moet je dit doen met een voltmeter? je moet deze ook parallell plaatsen maar hoe?
in de praktijk

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

EvilBro

    EvilBro


  • >5k berichten
  • 6703 berichten
  • VIP

Geplaatst op 09 december 2009 - 14:05

Probeer eerst eens zorgvuldig en duidelijk te formuleren wat je nu precies wilt. Zo ben je alles behalve duidelijk.

#3

317070

    317070


  • >5k berichten
  • 5567 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 09 december 2009 - 14:17

ik weet wel hoe dat je die serie moet plaatsen maar niet precies hoe

In de praktijk wordt een amperemeter niet veel gebruikt, omdat je je schakeling moet kapot maken om te meten (hij moet in serie staan). Bij een voltmeter is het gewoon beide uiteinden waarover je het spanningsverschil wil meten aanraken (als ze niet ge´soleerd zitten).

Maar als dit niet het antwoord is op je vraag, moet je je vraag duidelijker stellen vrees ik.
What it all comes down to, is that I haven't got it all figured out just yet
And I've got one hand in my pocket and the other one is giving the peace sign
-Alanis Morisette-

#4

luc

    luc


  • >100 berichten
  • 242 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 09 december 2009 - 14:22

een voltmeter plaats je paralel over het component heen wat je wilt meten

een amper meter plaats je altijd in serie met het component wat je wil meten. maar is de stroom in een paraleltak niet heel de tak hetzelfde ? of ben ik nu gewoon dom

als je weerstand R1 hebt en parallel daaraan weerstand R2 en R3 dan zal er door R2 een evengrote stroom heen gaan als door R3 lijkt mij.
HBO Elektrotechniek student 3de jaar

#5

BadeendjeX123

    BadeendjeX123


  • 0 - 25 berichten
  • 4 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 09 december 2009 - 15:29

een voltmeter plaats je paralel over het component heen wat je wilt meten

een amper meter plaats je altijd in serie met het component wat je wil meten. maar is de stroom in een paraleltak niet heel de tak hetzelfde ? of ben ik nu gewoon dom

als je weerstand R1 hebt en parallel daaraan weerstand R2 en R3 dan zal er door R2 een evengrote stroom heen gaan als door R3 lijkt mij.


spanning is steeds hetzelfde in een parallellschakeling, maar de stroom niet
maar ik denk dat ik het al een beetje snap

In de praktijk wordt een amperemeter niet veel gebruikt, omdat je je schakeling moet kapot maken om te meten (hij moet in serie staan). Bij een voltmeter is het gewoon beide uiteinden waarover je het spanningsverschil wil meten aanraken (als ze niet ge´soleerd zitten).

Maar als dit niet het antwoord is op je vraag, moet je je vraag duidelijker stellen vrees ik.


ok ik denk dat ik het snap bedankt





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures