Google chrome?

Moderators: jkien, Xilvo

Reageer
Berichten: 130

Google chrome?

Ik gebruik al een tijdje google chrome en ik ben er best wel tevreden mee. Toch zeker tot voor kort... sinds een paar dagen is mijn computer heel wat trager. Daarom dacht ik laat ik eens kijken bij het taakberheer.

Resultaat: op dit moment gebruik ik blijkbaar 66% van mijn CPU en dat voor MSN, 7 Chrome tabbladen (verdeeld over 2 vensters) en Windows Media Player. Als ik dan ga kijken in de lijst zie ik dat de grootste gebruikers Windows Taakberheer (taskmgr.exe) met 22 en Google Chrome (chrome.exe) zijn met 25 zijn...

Iemand die me kan vertellen hoe dit komt want hoewel ik niet veel van computers ken lijkt me dit toch wel belachelijk veel?

Bedankt!

Gebruikersavatar
Berichten: 11.085

Re: Google chrome?

Ik weet niet of dat veel is, hangt van je pc'tje af, maar ik vond wel dit:

(eerste hit op Google met google chrome cpu usage)

http://www.google.com/support/forum/p/Chro...c&hl=en#all

Dus: probeer i.i.g. al te updaten naar de laatste versie van Chrome, Flash en Java, en verwijder eens alle cookies, cache en geschiedenis. Gebruik shift+esc om de taakbeheerder van Chrome zelf te openen, dan kun je misschien zien welke tabbladen het probleem veroorzaken.

Verborgen inhoud
En als alles mocht blijken te falen: FF is een geweldige browser :eusa_whistle:


Edit: dit lijkt me overigens niet echt over programmeren te gaan, ik verplaats dit voorlopig even naar praktisch algemeen.

Berichten: 53

Re: Google chrome?

Iemand die me kan vertellen hoe dit komt want hoewel ik niet veel van computers ken lijkt me dit toch wel belachelijk veel?


Google Chrome is zeker een mooie browser, maar het heeft als nadeel dat je hele surfgedrag op straat komt te liggen, leest: wordt doorgesluisd naar Google. Er draait meer mee dan je denkt, wellicht verklaart dat ook de traagheid die je op je systeem ervaart. Je privacy is niet echt meer gegarandeert. Beter zou zijn om de browser te verwijderen en te vervangen door de kale versie daarvan: Iron Browser. Je houdt dan dezelfde funktionalteiten, alleen ben je van de extra ballast af. Zelf zit ik eigenlijk te wachten op een stabiele Linux versie van Iron Browser.
Bouw Evergreen Solar zonnepanelen voor een kwart van de prijs: http://www.youtube.com/watch?v=a4BKuH8m ... re=related

Gebruikersavatar
Berichten: 11.085

Re: Google chrome?

Google Chrome is zeker een mooie browser, maar het heeft als nadeel dat je hele surfgedrag op straat komt te liggen, leest: wordt doorgesluisd naar Google. Er draait meer mee dan je denkt, wellicht verklaart dat ook de traagheid die je op je systeem ervaart.
Veel zal dat denk ik niet zijn... wat wordt "doorgesluisd" is hetgeen je in de adresbalk typt, als je gebruik maakt van de suggestieservice. Dat probleem stelt zich bij elke zoekmachine waar je gebruik van maakt: wat je intypt, kan aan je IP gekoppeld worden. Je kan die optie uitzetten, dus misschien helpt dat wel.

Edit: bij 404-errors wordt er ook gecommuniceerd met Google om alternatieven te suggereren. Het zal moeten lukken dat dat zoveel CPU-power vreet, maar als je je zorgen maakt om je privacy kun je ook deze optie uitzetten. Crashreports staan standaard uit.

Berichten: 3

Re: Google chrome?

. Zelf zit ik eigenlijk te wachten op een stabiele Linux versie van Iron Browser.


Geef even een seintje wanneer die beschikbaar is.

Berichten: 53

Re: Google chrome?

Veel zal dat denk ik niet zijn... wat wordt "doorgesluisd" is hetgeen je in de adresbalk typt, als je gebruik maakt van de suggestieservice.
Probleem is dat je totaal niet weet wat er doorgesluisd wordt, lees anders dit stukje even door:

http://www.zdnet.nl/news/91990/iron-google...acybescherming/

Voor XP en Vista is Iron browser er al:

http://www.srware.net/software_srware_iron_download.php

De Linux versie is voorlopig nog alleen in Alpha beschikbaar:

http://www.srware.net/forum/viewtopic.php?f=18&t=561
Bouw Evergreen Solar zonnepanelen voor een kwart van de prijs: http://www.youtube.com/watch?v=a4BKuH8m ... re=related

Gebruikersavatar
Berichten: 11.085

Re: Google chrome?

Probleem is dat je totaal niet weet wat er doorgesluisd wordt...
Toch wel, aangezien Chrome opensource is. Wat doorgesluisd wordt kan dus wel degelijk nagegaan worden. Hoe zouden ze bij srWare anders weten wat eruit gesloopt moet worden om privacy te garanderen? Het is dus aan de gebruiker om te beslissen of hij/zij aanvaardbaar vindt dat bepaalde info wordt verzameld door Google. Het is goed dat dit even vermeld wordt en dat er een alternatief is aangedragen, maar uiteindelijk was CPU-gebruik het probleem van TS.

Gebruikersavatar
Berichten: 5.609

Re: Google chrome?

Probleem is dat je totaal niet weet wat er doorgesluisd wordt,
Installeer wireshark, surf eventjes en je ziet meteen wat er doorgesluisd wordt naar waar...
What it all comes down to, is that I haven't got it all figured out just yet

And I've got one hand in my pocket and the other one is giving the peace sign

-Alanis Morisette-

Reageer