Springen naar inhoud

Snelheid bevriezen van water (afh van t)


  • Log in om te kunnen reageren

#1

klep

    klep


  • 0 - 25 berichten
  • 9 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 28 december 2009 - 14:13

Wanneer een beker met 1 liter H2O van 30°C over een groot metaaloppervlak met een grote massa bij -10°C, gaat het H2O langzaam bevriezen. Wanneer hetzelfde wordt gedaan met H2O van 80°C, wordt er bijna onmiddellijk ijs gevormd.

Hoe komt dat juist? Het moet ergens iets te maken hebben met energie maar ik vraag mij af hoe dit komt.
Was examenvraag vorig jaar eerste Bach Ind ing.

grtz

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Klintersaas

    Klintersaas


  • >5k berichten
  • 8614 berichten
  • VIP

Geplaatst op 28 december 2009 - 17:23

Ken je het Mpemba-effect?

Geloof niet alles wat je leest.

Heb jij verstand van PHP? Word Technicus en help mee om Wetenschapsforum nog beter te maken!


#3

klep

    klep


  • 0 - 25 berichten
  • 9 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 28 december 2009 - 19:06

Ken je het Mpemba-effect?


Ik had er al eens van gehoord maar we hebben er niets van gezien in onze cursus algemene en anorganische chemie.

Is dit fenomeen niet te verklaren op basis van calorimetrie?





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures