Springen naar inhoud

Vitamine a bepaling


  • Log in om te kunnen reageren

#1

sharitepiet

    sharitepiet


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 12 januari 2010 - 13:55

Hallo,

Voor mijn profielwerkstuk wil ik proeven doen met vitamines. Een van die proeven bestaat uit het uitzoeken van de invloed van verschillende bereidingswijzen op de vitamineconcentraties. Ook vitamine A wil ik gaan bekijken.
Ik heb echter een probleem, omdat ik niet goed weet hoe ik dit moet gaan doen.
Het lijkt me het meest logisch om de groenten na de bereiding fijn te stampen en de pulp daarna te extraheren met petroleumether. Bčta-caroteen lost hierin goed op, maar lost retinol zelf hier ook goed in op?
Ook weet ik niet precies hoe ik het retinol en bčta-caroteen moet aantonen. Is dit het beste te doen met een titratie, zoals bij vitamine C, of is het makkelijker om te kijken naar de extinctie?
Aangezien vitamine A, vooral provitamine A, veel in chloroplasten voorkomt, moet ik ook een manier vinden om de membranen van die chloroplasten kapot te maken. Hoe kan ik dat membraan verwijderen zonder de vitamines aan te tasten. Wellicht met tolueen?

Alvast Bedankt,

Sharitepiet

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures