Springen naar inhoud

Brekingsindex zoutwater


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Idunno

    Idunno


  • 0 - 25 berichten
  • 14 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 16 januari 2010 - 09:09

Ik ben bezig met een praktische opdracht over de brekingsindex van zout water, maar ik begrijp iets niet.
Na het onderzoek ben ik tot de conclusie gekomen dat de brekingsindex toeneemt als de concentratie van zout toeneemt.
Dit moet ik echter verklaren met behulp van de brekingsindex van zout (=1,544) en van water (=1,3330).
De brekingsindex zou een gemiddelde waarde moeten worden (16% zout = 1,3630 en 20% zout = 1,3684).
Kan iemand mij hierbij helpen?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

physicalattraction

    physicalattraction


  • >1k berichten
  • 3102 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 17 januari 2010 - 13:54

Wat is het nou dat je niet begrijpt? Hoe je aan die gemiddelde waarden moet komen of waarom het simpelweg het gemiddelde van de twee is? Probeer je vraag eens te herformuleren.

#3

thermo1945

    thermo1945


  • >1k berichten
  • 3112 berichten
  • Verbannen

Geplaatst op 17 januari 2010 - 23:36

Denk aan het gewogen (rekenkundige) gemiddelde.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures