Het gaat omtrent de Agar met 0.1% glucose en 1% lactose met een schuine helling.
Verder wordt thiosulfaat als swavelbron gebruikt en een ijzerzout als indicator van H2S.
Een rechtstreekse steekenting in de stomp tot op 0.5cm van de bodem en een kronkellijn-enting op het schuine gedeelte.
We incuberen 24u op 36°C.
Opnieuw in mijn boek van microbiologie staat bij de beschrijving van de resultaten van de Kligler Iron Agar test het volgende.
Ik zie niet waarom een nonfermentor opeens geen glucose zou kunnen oxideren aan het gedeelte dat blootligt aan luchtzuurstof. er staat nergens iets van anaërobe omstandigheden, of afsluiting van de testbuis om geringe zuurstofconcentraties aan te houden.Een nonfermentor kan geen enkele suiker omzetten. Zowel stomp als helling blijven rood onder de fenolrode indicator.
Volgens mij kan een nonfermentor toch nog steeds glucose omzetten naar ethanol en CO2 of melkzuur door een standaard aërobe oxidatie.
Waarom zou dat hier opeens niet langer van toepassing zijn?