Springen naar inhoud

Het gebruik van static


  • Log in om te kunnen reageren

#1

upsilon

    upsilon


  • >25 berichten
  • 93 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 januari 2010 - 11:12

Ik weet wat het woord static wil zeggen en wanneer ik een variabele het best static kan definiŽren.
Maar hoe zit het bij de methoden? Wanneer zet ik een methode het best static?

Waarom is de Main-methode static?

public class Main {

public static void main(String[] args) {

}

}

Veranderd door upsilon, 20 januari 2010 - 11:12

BABBAGE

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44881 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 21 januari 2010 - 23:14

Iemand die hier een handje kan toesteken?
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#3

EvilBro

    EvilBro


  • >5k berichten
  • 6703 berichten
  • VIP

Geplaatst op 22 januari 2010 - 09:17

Waarom is de Main-methode static?

Er is geen instance van de class, dus als de methode niet static zou zijn dan was het niet mogelijk om het programma te starten.

Wanneer zet ik een methode het best static?

De methodes van de class Math zijn allemaal static. Op die manier hoeft er geen object gedefinieerd te worden om bijvoorbeeld methodes als Math.min() te gebruiken. Zo een instance van een class zou immers niet zinnig zijn (min() is statusloos/geheugenloos).

#4

Xenion

    Xenion


  • >1k berichten
  • 2606 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 22 januari 2010 - 09:27

Static methodes kunnen aangeroepen worden zonder dat er eerst een instantie van de Class moet gemaakt worden.

Main is dus static omdat je anders eerst een instantie van je class zou moeten kunnen maken van buiten je programma en dat kan niet.

In principe is dit vooral een conventie aangezien een main-methode altijd een beetje een speciaal geval is. In c++ kon je gewoon "int main{ }" zetten, maar in Java hebben ze het zo gemaakt opdat je overal dezelfde logica zou volgen denk ik.

#5

upsilon

    upsilon


  • >25 berichten
  • 93 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 januari 2010 - 12:14

ok, bedankt..
BABBAGE





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures