Beroemde bacterie maakt biobrandstof

Moderator: Astro

Reageer
Berichten: 2.504

Beroemde bacterie maakt biobrandstof

http://www.kennislink.nl/publicaties/beroe...kt-biobrandstof


Amerikaanse wetenschappers hebben het voor elkaar gekregen om de bacterie Escherichia coli, zo’n beetje de labrat onder de bacteriën, om te bouwen tot een biobrandstoffabriek. En een goeie ook: hij maakt niet alleen biobrandstof uit suikers, maar weet ook ruwe grondstoffen voor de brandstof, namelijk plantenafval, zelf te verwerken
"Invisible Pink Unicorns are beings of great spiritual power. We know this because they are capable of being invisible and pink at the same time. Like all religions, the Faith of the Invisible Pink Unicorns is based upon both logic and faith. We have faith that they are pink; we logically know that they are invisible because we can't see them."

Gebruikersavatar
Berichten: 662

Re: Beroemde bacterie maakt biobrandstof

Een interessante start, maar de echte uitdaging ligt natuurlijk nog steeds in het eenvoudig halen van fluïdum brandstof uit cellulose zelf (of lignine, als we het echt tot de spits willen drijven).


En omdat het geen technologie aan nadelen mag ontbreken: als dit van de grond komt (wat het al doet in de VS, geloof ik, maar dan alleen op de snel afbreekbare doch niet voor consumptie bruikbare resten), zullen meer oogstresten naar brandstof gaan en minder terug naar het veld, met alle gevolgen vandien voor de bodemkwaliteit (met name de organische stof).

Reageer