Springen naar inhoud

Alcohol gisting


  • Log in om te kunnen reageren

#1

*_gast_Marilou_*

  • Gast

Geplaatst op 17 februari 2010 - 22:57

Goedenavond,

Ik heb een experiment bedacht voor school over gisting. Daarbij ga ik de zuurtegraad van het suiker per meting veranderen en vroeg me alleen nog af wat voor gisting een goede opstelling is.
Ik dacht er zelf aan om eerst een gistoplossing te maken en dat daarna in alcohol (verkregen via destillatie) te doen.
Mijn vraag is dus: Is dit een goed idee?

Groet,
Marilou

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

stoker

    stoker


  • >1k berichten
  • 2746 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 februari 2010 - 23:11

Alcohol is het afvalproduct die gistcellen produceren, ze gaan er zelf uiteindelijk van dood (afhankelijk van de soort rond de 12%) Waarom zou je die gist in alcohol gaan gooien?

Misschien zit je vergissing in de titel: het is niet "alcohol gisting" maar "alcoholische vergisting"
van suikers naar alcohol en niet van alcohol naar nog iets anders.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures