Springen naar inhoud

Ionisatieconstante sucrose


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DTM

    DTM


  • 0 - 25 berichten
  • 7 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 02 maart 2010 - 22:54

De ionisatieconstante van sucrose in water is gelijk aan 1. Waarom dit is snap ik niet, aangezien sucrose bestaat uit fructose en glucose die verbonden zijn via een glucosidische binding. Deze binding reageert wel met water maar dat is verwaarloosbaar klein.
Toch is de ionisatieconstante 1.

Ik heb eigenlijk ook nog nooit een ionisatieconstante tegen gekomen, ik neem dat ze de dissociatieconstante bedoelen.
Heeft iemand een idee hierover?


ik hoop ook dat ik dit goed heb geplaatst, en op de juiste manier

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

thermo1945

    thermo1945


  • >1k berichten
  • 3112 berichten
  • Verbannen

Geplaatst op 03 maart 2010 - 08:21

Wellicht brengte het volgende jou op het goede spoor. Van wikipedia haalde ik

Soorten evenwichtsconstanten
Onderstaande lijst is beslist niet volledig maar somt een aantal van de meest gebruikte evenwichtsconstanten op:
Symbool Logaritmische notatie Omschrijving
Kz pKz zuurconstante, hoe makkelijk wordt het H+ afgestaan
Kb pKb baseconstante, hoe makkelijk wordt het H+ opgenomen
Ks pKs oplosbaarheidsproduct
Kow pKow verdelingsconstante, tussen octaan en water
Kd pKd dissociatieconstante voor complexen

Gebruik
* Kan gebruikt worden om de reactie van een mengsel op het toevoegen van reactanten/reagentia te bepalen, zie evenwichtsreactie;
* De oplosbaarheid van zouten kan met het oplosbaarheidsproduct worden berekend.

Veranderd door thermo1945, 03 maart 2010 - 08:26






0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures