Springen naar inhoud

Afsterven van bacteriŽn


  • Log in om te kunnen reageren

#1

AtroX

    AtroX


  • 0 - 25 berichten
  • 13 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 03 maart 2010 - 13:32

Hoi allemaal,

ik herinner me (denk het toch) tijdens mijn opleiding als regent biologie dat wanneer bv aŽrobe bacteriŽn in een anaŽroob milieu terecht komen je kunt zeggen dat per dag de helft van de bacteriŽn afsterven.

bv:

dag 1: 1000 bacteriŽn
dag 2: 500
dag 3: 250
dag 4: 125
dag 5: enz...

Is er daar iets van aan? Of is dat totaal uit de lucht gegrepen?

Zo ja, is dat afhankelijk van het type bacterie?


mvg,

Bart

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

thermo1945

    thermo1945


  • >1k berichten
  • 3112 berichten
  • Verbannen

Geplaatst op 03 maart 2010 - 20:35

Dat zal toch wel sterk afhangen van de temperatuur en de hoeveelheid beschikbaar voedsel!

#3

AtroX

    AtroX


  • 0 - 25 berichten
  • 13 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 04 maart 2010 - 09:56

Ze hebben toch zuurstof nodig om hun voedsel te verwerken?

#4

Mrtn

    Mrtn


  • >1k berichten
  • 4220 berichten
  • VIP

Geplaatst op 04 maart 2010 - 12:17

Jawel maar ze kunnen vaak ook een tijdje fermenteren, zonder zuurstof. Veel bacterien zijn niet obligaat aeroob en dus kunnen ze het ook wel een tijdje volhouden zonder zuurstof.
Het is moeilijk te zeggen hoe snel ze dood zullen gaan. De helft per dag lijkt me een te willekeurig getal.
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.
-Calvin-





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures