Melkwol

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 1

Melkwol

Wij zijn op dit moment bezig met ons scheikunde PO. Als onderwerp hebben wij 'melkwol' gekozen. We zagen dit proces bij de Nationale Wetenschapsquiz en waren benieuw naar hoe dit proces in zijn werk gaat. Nou hebben wij het voor elkaar gekregen om een soort van melkwol te maken ( soort slijmachtig spul waar je draden van kan trekken). Maar nu is er het probleem dat we werkelijk nergens iets kunnen vinden over de reacties die plaatsvinden tussen: Caseïne (in melk) en een toegevoegd zuur (wij hebben HCl gebruik), de reactie die plaatsvindt tussen de neergeslage caseïne en natronloog en tenslotte hoe formaline ervoor kan zorgen dat een getrokken draad van de dan onstane substantie steviger wordt.

Wie kan ons helpen?

Gebruikersavatar
Berichten: 4.220

Re: Melkwol

In stukjes benaderen dan:

- Wat is caseïne precies en als je dat weet, wat doet de pH met dat soort stoffen?

Verborgen inhoud
een eiwit


- Wat doet formaline daar precies mee?

Verborgen inhoud
de engelse wiki kan je hier goed bij helpen, de NL minder


Dit is gewoon wikipedia / google werk: hier kan je vrij eenvoudig zelf achter komen (al snap ik dat je door de bomen het bos misschien even niet ziet door je beperkte achtergrondkennis).
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.

-Calvin-

Reageer