Verbruinen van een banaan
Moderator: ArcherBarry
Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
- Berichten: 3.112
Verbruinen van een banaan
Waardoor wordt de buitenkant van een banaan veel sneller bruin als die gepeld is dan de niet gepelde banaan?
De buitenkant blijft toch de buitenkant!?
De buitenkant blijft toch de buitenkant!?
-
- Berichten: 12.262
Re: Verbruinen van een banaan
Ik weet het niet zeker, maar ik zou aanneemen dat zuurstof ook via de binnenkant van de schil doordringt en vanaf daar mogelijk een rol speelt in de bruining?
Victory through technology
- Berichten: 6.058
Re: Verbruinen van een banaan
Dat denk ik ook. Je hebt 2 keer zoveel oppervlak dat direct wordt blootgesteld aan zuurstof.
That which can be asserted without evidence can be dismissed without evidence.
-
- Berichten: 703
Re: Verbruinen van een banaan
Een vriend van mij had eens voor de grap een banaan in de vriezer gedaan. Toen we 'm dr uit haalden, was hij echt in een uur ofzo helemaal zwart geworden. Hoe zou dat dan komen?
- Berichten: 6.058
Re: Verbruinen van een banaan
That which can be asserted without evidence can be dismissed without evidence.
-
- Berichten: 339
Re: Verbruinen van een banaan
Stoten en knijpen geeft ook bruining. Ik dacht altijd dat het bruinworden van de schil kwam doordat je de schil beschadigt: cellen gaan kapot door het trekken aan de schil.Ik weet het niet zeker, maar ik zou aanneemen dat zuurstof ook via de binnenkant van de schil doordringt en vanaf daar mogelijk een rol speelt in de bruining?