Springen naar inhoud

Verbruinen van een banaan


  • Log in om te kunnen reageren

#1

thermo1945

    thermo1945


  • >1k berichten
  • 3112 berichten
  • Verbannen

Geplaatst op 06 maart 2010 - 23:18

Waardoor wordt de buitenkant van een banaan veel sneller bruin als die gepeld is dan de niet gepelde banaan?
De buitenkant blijft toch de buitenkant!?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Benm

    Benm


  • >5k berichten
  • 8797 berichten
  • VIP

Geplaatst op 07 maart 2010 - 13:49

Ik weet het niet zeker, maar ik zou aanneemen dat zuurstof ook via de binnenkant van de schil doordringt en vanaf daar mogelijk een rol speelt in de bruining?
Victory through technology

#3

anusthesist

    anusthesist


  • >5k berichten
  • 5820 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 maart 2010 - 15:21

Dat denk ik ook. Je hebt 2 keer zoveel oppervlak dat direct wordt blootgesteld aan zuurstof.
That which can be asserted without evidence can be dismissed without evidence.

#4

Emveedee

    Emveedee


  • >250 berichten
  • 585 berichten
  • VIP

Geplaatst op 07 maart 2010 - 22:01

Een vriend van mij had eens voor de grap een banaan in de vriezer gedaan. Toen we 'm dr uit haalden, was hij echt in een uur ofzo helemaal zwart geworden. Hoe zou dat dan komen?
Give a man a fire and he's warm for a day. Set a man on fire and he's warm for the rest of his life.

#5

anusthesist

    anusthesist


  • >5k berichten
  • 5820 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 maart 2010 - 22:58

Google is your friend...

Hier ongeveer hetzelfde antwoord in iets andere bewoordingen.
That which can be asserted without evidence can be dismissed without evidence.

#6

Gesp

    Gesp


  • >250 berichten
  • 339 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 maart 2010 - 12:14

Ik weet het niet zeker, maar ik zou aanneemen dat zuurstof ook via de binnenkant van de schil doordringt en vanaf daar mogelijk een rol speelt in de bruining?

Stoten en knijpen geeft ook bruining. Ik dacht altijd dat het bruinworden van de schil kwam doordat je de schil beschadigt: cellen gaan kapot door het trekken aan de schil.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures