Springen naar inhoud

Verlaging kookpunt


  • Log in om te kunnen reageren

#1

In physics I trust

    In physics I trust


  • >5k berichten
  • 7384 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 09 maart 2010 - 16:44

Hallo:


ik las dat het kookpunt verlaagt wanneer er aan een stof een tweede stof wordt toegevoegd (of een onzuiverheid wordt toegevoegd).

Is dat algemeen het geval, of slechts in specifieke gevallen?

Alvast bedankt!
"C++ : Where friends have access to your private members." — Gavin Russell Baker.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Fred F.

    Fred F.


  • >1k berichten
  • 4168 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 11 maart 2010 - 18:32

Los je suiker of zout op in water dan zal het kookpunt van de oplossing hoger zijn dan van water.

Voeg je aan water methanol toe dan zal het kookpunt van het mengsel lager zijn dan van water (maar hoger dan van methanol).

Vraag is eigenlijk: wat heb je precies gelezen en waarvoor wil je dit weten?
Hydrogen economy is a Hype.

#3

In physics I trust

    In physics I trust


  • >5k berichten
  • 7384 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 11 maart 2010 - 20:52

Ik heb het gelezen in een hoofdstuk over het onderscheid tussen ideaal-homogene mengsels en niet ideale mengsels, waarbij je configuraties zoals de azeotroop kan verkrijgen. Maar dat hebt u beantwoord in het andere topic.
"C++ : Where friends have access to your private members." — Gavin Russell Baker.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures