Verlaging kookpunt

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 7.390

Verlaging kookpunt

Hallo:

ik las dat het kookpunt verlaagt wanneer er aan een stof een tweede stof wordt toegevoegd (of een onzuiverheid wordt toegevoegd).

Is dat algemeen het geval, of slechts in specifieke gevallen?

Alvast bedankt!
"C++ : Where friends have access to your private members." Gavin Russell Baker.

Gebruikersavatar
Pluimdrager
Berichten: 4.167

Re: Verlaging kookpunt

Los je suiker of zout op in water dan zal het kookpunt van de oplossing hoger zijn dan van water.

Voeg je aan water methanol toe dan zal het kookpunt van het mengsel lager zijn dan van water (maar hoger dan van methanol).

Vraag is eigenlijk: wat heb je precies gelezen en waarvoor wil je dit weten?
Hydrogen economy is a Hype.

Gebruikersavatar
Berichten: 7.390

Re: Verlaging kookpunt

Ik heb het gelezen in een hoofdstuk over het onderscheid tussen ideaal-homogene mengsels en niet ideale mengsels, waarbij je configuraties zoals de azeotroop kan verkrijgen. Maar dat hebt u beantwoord in het andere topic.
"C++ : Where friends have access to your private members." Gavin Russell Baker.

Reageer