Verlaging kookpunt
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
- Berichten: 7.390
Verlaging kookpunt
Hallo:
ik las dat het kookpunt verlaagt wanneer er aan een stof een tweede stof wordt toegevoegd (of een onzuiverheid wordt toegevoegd).
Is dat algemeen het geval, of slechts in specifieke gevallen?
Alvast bedankt!
ik las dat het kookpunt verlaagt wanneer er aan een stof een tweede stof wordt toegevoegd (of een onzuiverheid wordt toegevoegd).
Is dat algemeen het geval, of slechts in specifieke gevallen?
Alvast bedankt!
"C++ : Where friends have access to your private members." Gavin Russell Baker.
- Pluimdrager
- Berichten: 4.167
Re: Verlaging kookpunt
Los je suiker of zout op in water dan zal het kookpunt van de oplossing hoger zijn dan van water.
Voeg je aan water methanol toe dan zal het kookpunt van het mengsel lager zijn dan van water (maar hoger dan van methanol).
Vraag is eigenlijk: wat heb je precies gelezen en waarvoor wil je dit weten?
Voeg je aan water methanol toe dan zal het kookpunt van het mengsel lager zijn dan van water (maar hoger dan van methanol).
Vraag is eigenlijk: wat heb je precies gelezen en waarvoor wil je dit weten?
Hydrogen economy is a Hype.
- Berichten: 7.390
Re: Verlaging kookpunt
Ik heb het gelezen in een hoofdstuk over het onderscheid tussen ideaal-homogene mengsels en niet ideale mengsels, waarbij je configuraties zoals de azeotroop kan verkrijgen. Maar dat hebt u beantwoord in het andere topic.
"C++ : Where friends have access to your private members." Gavin Russell Baker.