Springen naar inhoud

Ijzergehalte


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Chief Executive

    Chief Executive


  • 0 - 25 berichten
  • 5 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 12 maart 2010 - 07:01

Hoi wetenschappers,

Op school hebben wij het ijzergehalte in spinazie getest aan de hand van de analysetechniek absorptiespectrometrie.

We hebben hiervoor 100 gram DIEPVRIES spinazie gebruikt van het merk PERFECT.

Wij vonden: 0,034 mg ijzer in spinazie
De voedingswaardetabel zegt: 4,10 mg ijzer in spinazie.

Dit is een enorm groot verschil. Met de docent hebben we overlegt en er zitten geen hyaten in onze berekening en/of proefuitvoering. Voor de foutenanalyse in ons verslag zijn wij nu verklaringen aan het zoeken. Hebben jullie verklaringen voor dit verschil?

Het was DIEPVRIES spinazie en de 100 gram afgewogen spinazie bevatte dus voor een groot aandeel water/vocht. Berusten de gegevens uit de voedingswaardetabel voor spinazie op DROGE spinazie? Dit zou een verklaring kunnen zijn, toch?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Fred F.

    Fred F.


  • >1k berichten
  • 4168 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 12 maart 2010 - 10:54

Het was DIEPVRIES spinazie en de 100 gram afgewogen spinazie bevatte dus voor een groot aandeel water/vocht. Berusten de gegevens uit de voedingswaardetabel voor spinazie op DROGE spinazie? Dit zou een verklaring kunnen zijn, toch?

Je meet slechts 0,9 % van wat het had moeten zijn .
Als veel water de verklaring zou zijn dan zou die diepvriesspinazie dus voor 99 % uit toegevoegd water moeten bestaan.
Lijkt me niet.
Hydrogen economy is a Hype.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures