Springen naar inhoud

Dichtheid en ph wijn!


  • Log in om te kunnen reageren

#1

lildushii

    lildushii


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 18 maart 2010 - 17:56

Hallo
Ik heb zelf wijn gemaakt voor mijn profielwerkstuk op de middelbare school.
nu moet ik de dichtheid en pH bespreken bij mijn resultaten maar ik kom er echt niet uit...
De dichtheid zakt niet en de pH klopt volgens mij ook niks van
kan iemand mij zeggen wat ''gangbaar'' is naargelang het proces?!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

kleine fysicus

    kleine fysicus


  • >250 berichten
  • 382 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 18 maart 2010 - 21:27

Hallo
Ik heb zelf wijn gemaakt voor mijn profielwerkstuk op de middelbare school.
nu moet ik de dichtheid en pH bespreken bij mijn resultaten maar ik kom er echt niet uit...
De dichtheid zakt niet en de pH klopt volgens mij ook niks van
kan iemand mij zeggen wat ''gangbaar'' is naargelang het proces?!


De dichtheid moet niet zon probleem zijn, pak een doosje waarvan je het volume precies weet. Kies bij voorbaat eentje met een inhoud van 1 vierkante decimeter. Zet dit doosje vervolgens op een weegschaal en bepaal de massa van het bakje, vul hem vervolgens tot precies aan de rand, en trek de massa van het bakje af van de massa die je nu meet. Vervolgens deel je de massa door het volume en voila je hebt de dichtheid! Voor de dichtheid geldt:

LaTeX

Met vriendelijke groet,
Niek
Ik ben een kind van 13, dus als er dingen niet kloppen wilt u ze corrigeren. Bij voorbaat dank. Ik kom hier enkel om mijn kennis te verrijken en te delen met anderen.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures