Springen naar inhoud

Dauwpunt, kookpunt


  • Log in om te kunnen reageren

#1

junior

    junior


  • 0 - 25 berichten
  • 9 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 21 maart 2010 - 14:06

Waarom ligt het dauwpunt lager als het kookpunt?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44877 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 21 maart 2010 - 14:50

Omdat een kenmerk van het kookpunt juist is dat in de evenwichtssituatie vloeistof <-> damp voorbij het punt is dat het proces nog richting vloeistof verloopt.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures