Springen naar inhoud

- - - - -

Nieuwe test maakt diagnose van alzheimer in een vroeger stadium mogelijk


  • Log in om te kunnen reageren

#1

bartelomeus

    bartelomeus


  • >250 berichten
  • 369 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 13 april 2010 - 19:16

A new test developed by Japanese scientists may revolutionize how and when physicians diagnose Alzheimer's disease.

According to a research report published online in The FASEB Journal, the new test measures proteins in the spinal fluid known to be one of the main causes of brain degeneration and memory impairment in Alzheimer's patients: high molecular weight A-Beta oligomers. This tool, once fully implemented, would allow physicians to diagnose and treat Alzheimer's disease in its early stages, a time when diagnosing the disease is very difficult.

"Alzheimer's disease is a growing problem, due to aging of the population in all developed countries," said Takahiko Tokuda, M.D., Ph.D., a researcher from the Department of Neurology at the Kyoto Prefectural University of Medicine Graduate School of Medical Science in Japan who was involved in the work. "We hope that our new diagnostic test will, in the future, significantly improve the lives of people with Alzheimer's disease, and lead to much better ways of treating this devastating disorder."

Uit: http://www.scienceda...00325143057.htm

Lees in verband met dit onderwerp ook dit.
Onzekerheid is de enige zekerheid die het leven te bieden heeft - leef daar naar!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

bartelomeus

    bartelomeus


  • >250 berichten
  • 369 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 14 april 2010 - 13:13

Hiernaast:

Het eten van veel vis, kip, noten, fruit en bepaalde soorten groenten kan ouderen tijdelijk beschermen tegen het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer. De bejaarden moeten dan wel weinig volvette melkproducten en weinig rood vlees eten. Dat schrijven Amerikaanse onderzoekers in Archives of Neurology (12 april, online)
.

Bejaarden met dit gunstige voedingspatroon hebben 38 procent minder kans om de ziekte van Alzheimer te ontwikkelen dan mensen met juist tegenovergestelde eetgewoonten: weinig groente, veel rood vlees, enzovoorts. Mensen met een voedingspatroon dat tussen deze twee uitersten in zit, hebben 19 procent minder kans op de ziekte Ė opnieuw in vergelijking met mensen die veel rood vlees en weinig groenten nuttigen.

(...)

Amerikanen onderzochten 2.148 New Yorkers van gemiddeld 77 jaar, allemaal zonder de ziekte van Alzheimer. Ze ondervroegen de proefpersonen uitgebreid over hun eetgedrag en berekenden precies welke voedingsstoffen de bejaarden binnenkregen. In de vier jaar daarna werden de proefpersonen elke anderhalf jaar getest op alzheimer Ė 253 werden dement.

Uit: NRC handelsblad
Onzekerheid is de enige zekerheid die het leven te bieden heeft - leef daar naar!





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures