Springen naar inhoud

Ratio


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Daantjes

    Daantjes


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 16 april 2010 - 17:16

Moeilijk vraagje over titreerbare zuurtegraad met behulp van NaOH?


De drinkbaarheid van vruchtensappen wordt o.a. bepaald door de zogenaamde ratio.
Dit is de verhouding tussen het suikergehalte (uitgedrukt in graden Brix) en het gehalte citroenzuur in massaprocenten.

Geld dit ook voor APPELSAP?

Mag voor het bepalen van de massaprocenten potentiele zuurgraad citroenzuur genomen worden of moet dit bv appelzuur of wijnsteenzuur zijn?

Het is voor het bepalen van de ratio van verschillende appelsappen (vers, pak, na past. Ster. etc).

Groetjes

DaniŽlle :eusa_whistle:

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.




0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures