Springen naar inhoud

Geen weergave plaatjes in latex


  • Log in om te kunnen reageren

#1

huisjeboompjebeestje

    huisjeboompjebeestje


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 06 mei 2010 - 11:11

Hoi!

Ik ben al een poosje bezig met een verslag, maar ik kan het niet afmaken omdat de plaatjes in latex niet echt meewerken.
Ik gebruik gewoon includegraphics. Het is mij niet echt duidelijk welk formaat plaatje ik moet gebruiken, maar ik heb haast alles al geprobeerd: .eps, .jpg, .pdf, .bmp. Ik heb nog niks gevonden waardoor de plaatjes wel worden weergegeven. Nu ontstaat er op elke plek waar ik een plaatje wil neerzetten een wit vlak ter grootte van de boundingbox.
Dit is telkens de code die ik gebruik:

\begin{figure}[ht]
\begin{center}
\includegraphics[bb = 100 0 250 420, scale=0.4]{fig3.png}
\caption{Titel}
\label{fig:fig3}
\end{center}
\end{figure}

Heeft iemand een idee waaraan dit kan liggen? Alvast heel erg bedankt!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Math-E-Mad-X

    Math-E-Mad-X


  • >1k berichten
  • 2383 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 06 mei 2010 - 12:47

Heb je \usepackage{graphicx} toegevoegd aan het begin van je file? anders werkt het niet.
while(true){ Thread.sleep(60*1000/180); bang_bassdrum(); }

#3

huisjeboompjebeestje

    huisjeboompjebeestje


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 06 mei 2010 - 12:50

bedankt voor het reageren. Ja daar heb ik aan gedacht.
Dat is juist het probleem. Ik heb vele handleidingen erop nageplozen en alles gedaan volgens het boekje, maar het wil maar niet lukken

#4

Math-E-Mad-X

    Math-E-Mad-X


  • >1k berichten
  • 2383 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 mei 2010 - 10:53

Het zou handig zijn als je iets meer informatie zou geven. Welke editor gebruik je? Welke versie van Tex gebruik je? En welke functie gebruik je om te compileren? (bijv. tex-> pdf, tex->ps, LaTex->pdf etc...)
while(true){ Thread.sleep(60*1000/180); bang_bassdrum(); }

#5

TD

    TD


  • >5k berichten
  • 24051 berichten
  • VIP

Geplaatst op 08 mei 2010 - 14:39

Heb je de bounding box wel nodig (voor bv. jpg of png)...?
"Malgré moi, l'infini me tourmente." (Alfred de Musset)





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures