Springen naar inhoud

Wijktransformatoren


  • Log in om te kunnen reageren

#1

stefschulte

    stefschulte


  • 0 - 25 berichten
  • 23 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 17 mei 2010 - 12:14

Dag,

Op dit moment worden er in wijken 400 KVA en 630 KVA transformator teogepast.

Wanneer in de toekomst electrische auto's en electrische warmtepompen komen zal de transformator overbelast raken.
in de link zie je meer informatie er over. http://www.leonardo-...webfm_send/3131

Waarom worden er eigenlijk in wijken geen grotere transformator gebruikt?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

klazon

    klazon


  • >5k berichten
  • 6607 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 17 mei 2010 - 12:56

Een transformator wordt niet groter gekozen dan nodig is. Het trafovermogen wordt bepaald door de maximaal te verwachten belasting in de wijk. Er zijn ook wel kleinere wijktrafo's, b.v. 200kVA.
Heeft te maken met kostprijs van de trafo en de nullastverliezen.
Als in een wijk de maximale belasting toeneemt kan er altijd nog een grotere trafo geplaatst worden.

#3

mcs51mc

    mcs51mc


  • >250 berichten
  • 470 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 mei 2010 - 18:00

Als in een wijk de maximale belasting toeneemt kan er altijd nog een grotere trafo geplaatst worden.

Mits de sectie van de toevoerkabels groot genoeg zijn. Of is dat dan wel altijd het geval?

#4

klazon

    klazon


  • >5k berichten
  • 6607 berichten
  • Pluimdrager

Geplaatst op 17 mei 2010 - 18:54

De ene keer wel, de andere keer niet.
Kabels en trafo's worden gedimensioneerd op de verwachte behoefte op het moment van aanleg. Soms blijft zo'n situatie 40 jaar voldoende voor de vraag, maar het kan ook zijn dat de prognose al na een jaar achterhaald is.
Maar wat ze niet doen is op voorhand al extra dikke kabels leggen en grote trafo's plaatsen omdat er misschien over 20 jaar behoefte aan is.

#5

stefschulte

    stefschulte


  • 0 - 25 berichten
  • 23 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 20 mei 2010 - 08:29

Bijv een 150mm2 kabel heeft een continue toelaatbare stroom van 125A ongeveer. Wanneer regelmatig over die continue toelaatbare stroom heen gaat wat zijn dan de gevolgen hierven? brand gevaar?

#6

king nero

    king nero


  • >250 berichten
  • 934 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 mei 2010 - 09:14

^^^ Dat lijkt mij niet volledig juist... Heb de juiste lijsten niet maar ik schat dat er over een 150 mm˛ kabel iets in de orde van 1000 A mag lopen.

en indien de stroom over de max. toelaatbare stroom over gaat, dan kan de opwarming van de kabel ervoor zorgen dat de isolatie smelt, wat dan ook bijkomende gevolgen kan hebben. Meestal is dit een knal en een kortsluiting.

#7

stefschulte

    stefschulte


  • 0 - 25 berichten
  • 23 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 20 mei 2010 - 09:26

Heb het net opgezocht op A mag er continue door heen 220A.

Kabel Unom(kV) R(Q/km) X((Q/km) C(j.lF/km Inom(kA) Id Is](kA)
4*150AI
VMvK/AIK 0.75 0.235 0.079 0.72 0.220 12.5

Wanneer een kabel ongeveer een uur lang overbelast raakt, krijgt men dan al kortsluiting?

#8

317070

    317070


  • >5k berichten
  • 5567 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 20 mei 2010 - 10:16

Wanneer een kabel ongeveer een uur lang overbelast raakt, krijgt men dan al kortsluiting?

Geen kortsluiting, oververhitting van de kabel en/of een te grote spanningsval over de kabel.
What it all comes down to, is that I haven't got it all figured out just yet
And I've got one hand in my pocket and the other one is giving the peace sign
-Alanis Morisette-

#9

Gringo

    Gringo


  • >100 berichten
  • 171 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 20 mei 2010 - 16:09

Het is ook erg slecht voor je smeltpatronen. Deze zullen sneller verouderen en daardoor wordt de kans groter dat ze onterecht aanspreken.





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures