Springen naar inhoud

Is een zelfde plaatje meerdere malen te gebruiken?


  • Log in om te kunnen reageren

#1

*_gast_Bartjes_*

  • Gast

Geplaatst op 23 mei 2010 - 12:15

Is een zelfde plaatje meerdere malen te gebruiken? Ik zou graag plaatjes die al in mijn bijlagen staan wanneer dat zo uitkomt voor volgende berichtjes opnieuw willen kunnen gebruiken. Opnieuw uploaden kost onnodig veel geheugenruimte. En de lezer onnodig naar elders verwijzen maakt het geheel moeilijker leesbaar.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Bart

    Bart


  • >5k berichten
  • 7224 berichten
  • VIP

Geplaatst op 23 mei 2010 - 12:34

Ja dat kan.
If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants.-- Isaac Newton

#3

*_gast_Bartjes_*

  • Gast

Geplaatst op 23 mei 2010 - 12:57

Ja dat kan.


](*,)

Ken je deze al:

An engineer, a physicist and a mathematician are staying in a hotel.
The engineer wakes up and smells smoke. He goes out into the hallway and sees a fire, so he fills a trash can from his room with water and douses the fire. He goes back to bed.
Later, the physicist wakes up and smells smoke. He opens his door and sees a fire in the hallway. He walks down the hall to a fire hose and after calculating the flame velocity, distance, water pressure, trajectory, etc. extinguishes the fire with the minimum amount of water and energy needed.
Later, the mathematician wakes up and smells smoke. He goes to the hall, sees the fire and then the fire hose. He thinks for a moment and then exclaims, "Ah, a solution exists!" and then goes back to bed.


Ter informatie: je zou het misschien niet zeggen, maar ik ben toch echt een ingenieur. Ik zoek dan ook een praktische oplossing. Mijn probleem is dat ik bij het kiezen van een te uploaden plaatje niet weet hoe ik daarbij uit mijn al eerder als bijlagen opgeslagen plaatjes kan kiezen. Ik kom automatisch op het bureaublad van mijn eigen computer terecht.

#4

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44871 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 23 mei 2010 - 13:21

Ik zie eigenlijk ook niet hoe dat zou moeten. Ik kan uit mijn bijlagen een snelkoppeling kopiŽren en hier plakken, maar mag die bijvoorbeeld niet tussen [ img ] tags plaatsen (iets dynamisch of zo....)

http://www.wetenscha...a...ost&id=5617

Klikken op de koppeling opent de afbeelding (uit een ander topic) in een nieuw venster

De url kopiŽren via rechtsklik-eigenschappen van de afbeelding geeft een andere url, die ůůk niet in img-tags mag:

http://www.wetenscha...-1274566179.png

En hier houdt mijn fantasie een beetje op.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#5

*_gast_Bartjes_*

  • Gast

Geplaatst op 23 mei 2010 - 13:58

@ Jan van de Velde

Dank voor het meedenken. Het blijft al met al behelpen. Ik weet het ook niet. Laten we maar even afwachten of er nog verdere uitleg volgt...

#6

E.Desart

    E.Desart


  • >1k berichten
  • 2391 berichten
  • VIP

Geplaatst op 23 mei 2010 - 14:14

Test: (mag terug weg)

Tiens, dat doet vreemd

Blijkbaar eenvoudiger te hosten op een gratis hosting site.

Veranderd door E.Desart, 23 mei 2010 - 14:17

Eric

#7

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44871 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 23 mei 2010 - 14:46

Laten we maar even afwachten of er nog verdere uitleg volgt...

Vast wel ](*,)
En als het inderdaad kan, dan zullen we het helpitem afbeeldingen plaatsen een beetje moeten uitbreiden.
Overigens, er is weinig op tegen om zonodig het ding opnieuw als bijlage te uploaden. Begin je serieus bijlageruimteproblemen te krijgen, neem dan contact op met een van de moderatoren voordat je oudere bijlagen begint op te ruimen, want dat zou topics kunnen schaden. Voor degenen die nadenkend met hun bijlagen omgaan valt vast wel zonodig wat extra ruimte te regelen.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#8

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44871 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 23 mei 2010 - 14:52

Tiens, dat doet vreemd

Als je bedoelt dat je een snelkoppeling naar je bijlage tussen imagetags plaatst en dat dan na die foutmelding je berichtscherm ineens op rich text format staat, en je wat knoppen kwijt bent, ja, gaat niet goed.......
Ik vermoed dat er ergens een bug zit.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#9

*_gast_Bartjes_*

  • Gast

Geplaatst op 23 mei 2010 - 15:10

Overigens, er is weinig op tegen om zonodig het ding opnieuw als bijlage te uploaden. Begin je serieus bijlageruimteproblemen te krijgen, neem dan contact op met een van de moderatoren voordat je oudere bijlagen begint op te ruimen, want dat zou topics kunnen schaden. Voor degenen die nadenkend met hun bijlagen omgaan valt vast wel zonodig wat extra ruimte te regelen.


Is goed. ](*,) Zo kunnen we voorlopig verder.

#10

ypsilon

    ypsilon


  • >5k berichten
  • 11085 berichten
  • VIP

Geplaatst op 23 mei 2010 - 16:55

Jan, je tweede link kan perfect tussen img-tags hoor:

Geplaatste afbeelding

#11

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44871 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 23 mei 2010 - 17:08

Jan, je tweede link kan perfect tussen img-tags hoor:


Daarnet lukte me dat niet..... :D/

Geplaatste afbeelding

en nu wel...... ](*,)

Schakel ik dan echter tussendoor over op RTF en plak ik dezelfde ink tussen img-tags dan slaat de boel definitief op tilt. ;)
[ img ]http://www.wetenschapsforum.nl/uploads/monthly_05_2010/post-4012-1274568714.png[ /img ]

De volgende fout is opgetreden:
Sorry, dynamische pagina's in de [IMG] tags zijn niet toegestaan

En dan houdt alles op.

Een bug dus. De verkeerde link plakken tussen img-tags gooit het forum naar RTF. En daarna kun je niks meer van dezen aard, ook niet hetgeen in normale modus blijkbaar wťl lukt.

Ik kon zelfs dit bericht niet meer plaatsen omdat mijn "plaats dit bericht" knop verdwijnt......
Via copy-paste en forum opnieuw starten alsnog dit bericht moeten plaatsen.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#12

*_gast_Bartjes_*

  • Gast

Geplaatst op 23 mei 2010 - 17:10

@ ypsilon

Dank, dat blijkt via "Voeg afbeelding in" te werken. Voorbeeld:

Geplaatste afbeelding

#13

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44871 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 23 mei 2010 - 17:17

Ja, goed idee (gebruik die knop eigenlijk nooit)

maar dat werkt dus niet als je de snelkoppeling naar de link van je bijlagen pakt

dan krijg je weer die foutmelding over die dynamische pagina, en staat je zaakje weer op RTF zůnder "plaats dit bericht"-knop.

kortom, hiervoor de foute link (dwz de snelkoppeling uit je bijlagenlijst) pakken geeft een foutmelding die tevens vanzelf de boel op RTF gooit, en wel zonder plaats-berichtknop zodat je hťlemaal niks nuttigs meer kunt.

wauw....
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#14

*_gast_Bartjes_*

  • Gast

Geplaatst op 23 mei 2010 - 17:28

@ Jan van de Velde

Ik heb via rechtsklikken/Eigenschappen de URL van het plaatje gekopieerd, en die in "Voeg afbeelding in" geplakt. Elegant is het niet, maar 't werkt.

#15

Jan van de Velde

    Jan van de Velde


  • >5k berichten
  • 44871 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 23 mei 2010 - 18:26

Ja, dat dat werkt ben ik met je eens. DŠt "acute probleem" is dus opgelost. ](*,)

Maar haal de link uit je lijst met bijlagen (daar staat ook een -andere- snelkoppeling naar je plaatje) en de zaak slaat op tilt.

En ook als je in RTF werkt slaat de zaak op tilt.

Dus de technici hebben er een klusje bij....... ;) ..
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures