Springen naar inhoud

Batch opstart


  • Log in om te kunnen reageren

#1

In physics I trust

    In physics I trust


  • >5k berichten
  • 7384 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 24 mei 2010 - 22:26

Hoi,

ik vroeg me af of het mogelijk is om via een dos commando een batch bestand toe te voegen aan de automatisch op te starten programma's (bij het opstarten van de pc)?

Alvast bedankt!

Veranderd door In fysics I trust, 24 mei 2010 - 22:26

"C++ : Where friends have access to your private members." — Gavin Russell Baker.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

317070

    317070


  • >5k berichten
  • 5567 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 24 mei 2010 - 22:34

Hoi,

ik vroeg me af of het mogelijk is om via een dos commando een batch bestand toe te voegen aan de automatisch op te starten programma's (bij het opstarten van de pc)?

Alvast bedankt!

Je kunt de batch zichzelf laten kopiŽren naar het opstart mapje in het startmenu, geloof ik. Maar waarom wil je dit automatisch laten gebeuren?
What it all comes down to, is that I haven't got it all figured out just yet
And I've got one hand in my pocket and the other one is giving the peace sign
-Alanis Morisette-

#3

In physics I trust

    In physics I trust


  • >5k berichten
  • 7384 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 24 mei 2010 - 23:03

Bijvoorbeeld een batch bestand dat een bepaalde directory steeds 'cleant' als de pc opstart, en zichzelf opnieuw in die map plaatst, zodat bij de volgende opstartbeurt het batch bestand alles leegmaakt en zich opnieuw in die map plaatst?

Heb je ook een ruwe schets van de code? -- Geeft niet als je het niet hebt hoor, maar het zou wel handig zijn ](*,)
"C++ : Where friends have access to your private members." — Gavin Russell Baker.

#4

Landro

    Landro


  • 0 - 25 berichten
  • 18 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 26 mei 2010 - 10:44

Onderstaande code zou moeten werken zoals je het beschrijft. Wel even aanpassen aan de juiste locatie.
Voor het uitvoeren van het batch bestand maakt het niet uit waar het staat. Ik vermoed dat je dit in een (semi-)publieke machine wil toepassen dus raad ik je aan het buiten het zicht van gewone gebruikers op te slaan en er voor te zorgen dat alleen gebruikers met admin rechten het bestand kunnen aanpassen.

Onderstaande code verwijdert alle bestanden en mappen in de map c:\temp

Win 95 t/m ME:

@echo off
deltree /Y c:\temp >null


Win 2000, XP en later (verwijdert geen sub dirs):

@echo off
del c:\temp\*.* /F /S /Q

#5

Schwartz

    Schwartz


  • >250 berichten
  • 691 berichten
  • Verbannen

Geplaatst op 27 mei 2010 - 08:36

Het niet verwijderen van sub dirs is zoiets als het plukken van een kalkoen zonder de veren te verwijderen...
het is een onnuttige handeling.

Inzake temp:
Men moet ook op letten dat men de datum test bij het leegmaken van de temp want het geheel wissen van de temp kan problemen geven als mogelijke software bij de opstart van de computer gebruikt maakt van de temp.
Tenslotte is deze folder voor tijdelijke bestanden.
De software dient deze bestanden na gebruik te wissen.
Bij vastlopen e.d. kunnen er bestanden blijven staan.
Een computertaal is voor mensen, niet voor de computer.

#6

In physics I trust

    In physics I trust


  • >5k berichten
  • 7384 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 28 mei 2010 - 22:46

Men moet ook op letten dat men de datum test bij het leegmaken van de temp want het geheel wissen van de temp kan problemen geven als mogelijke software bij de opstart van de computer gebruikt maakt van de temp.

Je hebt vast gelijk, maar hoe kan je dit concreet verwezenlijken?
"C++ : Where friends have access to your private members." — Gavin Russell Baker.

#7

Rogier

    Rogier


  • >5k berichten
  • 5679 berichten
  • VIP

Geplaatst op 29 mei 2010 - 09:04

Bijvoorbeeld een batch bestand dat een bepaalde directory steeds 'cleant' als de pc opstart, en zichzelf opnieuw in die map plaatst, zodat bij de volgende opstartbeurt het batch bestand alles leegmaakt en zich opnieuw in die map plaatst?

Is het dan niet handiger om dat batch bestand zelf in je startup dir te zetten (of in een random andere dir en een shortcut in je startup), en dat bestand gewoon die ene directory (indien present) laten cleanen? Voor wat jij omschrijft klinkt het zichzelf kopiŽren en in een te wissen map plaatsen onnodig ingewikkeld.

(edit) oh ik zie dat Landro al iets soortgelijks heeft voorgesteld..

Voor het deleten van alles tot een bepaalde datum of recentheid, google eens op 'deldate', er zijn meerdere progjes die dat doen.

Veranderd door Rogier, 29 mei 2010 - 09:07

In theory, there's no difference between theory and practice. In practice, there is.

#8

In physics I trust

    In physics I trust


  • >5k berichten
  • 7384 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 29 mei 2010 - 12:01

Da's idd eenvoudiger, bedankt voor 'deldate' !
"C++ : Where friends have access to your private members." — Gavin Russell Baker.

#9

snykermike

    snykermike


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 27 oktober 2010 - 12:40

Hallo allemaal,
Ik ben ook bezig met batch en ik heb een fout kan iemand helpen?
Ik ben bezig met een update systeem, en dan zoekt hij (inprisipe) op mijn domain naar een bestand.
Alleen hij wilt het bedtand op internet niet laden!
Intern werkt het wel, maar als ik het online zet werkt het niet meer.
Weet dus iemand een script of een andere manier?

de hoofd script:
@echo off
:updatestart
cls
call "http://members.ziggo.nl/brouwermike/webooft/update/updater.bat"
set productcode=%producktversie%
if %productcode%==1 goto menu
if exist %productcode%==1 goto menu
if not exist %productcode%==1 goto updatersystem

:updatersystem
cls
echo Er is een update voor deze software!
echo Wilt u updaten? J/N
set /p jn=
if "%jn%"==J goto update
if "%jn%"==N goto menu

:update
call "http://members.ziggo.nl/brouwermike/webooft/update/updater.bat"
set downloadupdate=%download%
%downloadupdate%

:menu
echo er is geen update beschikbaar
pause

mijn download code:

@echo off
cls
echo load files
pause

mijn dowload zoek script:

set producktversie=1
set download=http://members.ziggo.nl/brouwermike/webooft/update/updatedownload.bat

Alvast bedankt!

mike





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures