Springen naar inhoud

Autostart in ubuntu


  • Log in om te kunnen reageren

#1

In physics I trust

    In physics I trust


  • >5k berichten
  • 7384 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 30 juni 2010 - 15:36

Hey,


Ik ben bezig met me een beetje te verdipen in Linux en ik vroeg me af hoe je in Ubuntu automatisch programma's laat starten (ik heb al gegoogeld, maaar ik vind de locatie van het 'command' niet noodzakelijk)...

Kan iemand me helpen?


Dank bij voorbaat!
"C++ : Where friends have access to your private members." — Gavin Russell Baker.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Bart

    Bart


  • >5k berichten
  • 7224 berichten
  • VIP

Geplaatst op 30 juni 2010 - 15:51

http://www.howtogeek...st-after-login/
If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants.-- Isaac Newton

#3

In physics I trust

    In physics I trust


  • >5k berichten
  • 7384 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 01 juli 2010 - 13:23

Dank je, dat heb ik gelezen, maar hoe ik concreet het volgende uitvoer:

and type in the full path to the executable you are trying to start if itís not in your path already.

, is me een raadsel...
"C++ : Where friends have access to your private members." — Gavin Russell Baker.

#4

Bart

    Bart


  • >5k berichten
  • 7224 berichten
  • VIP

Geplaatst op 01 juli 2010 - 18:26

Niet anders dan dat je op Windows
C:\Program files\Mozilla\Firefox.exe
zou intikken, tik je hier bijvoorbeeld
/usr/bin/firefox
in.

Als het programma algemeen bereikbaar is (je opent een shell en tikt daar het programmanaam in, dan kun je het pad achterhalen door "which programmanaam" in te tikken. Bijvoorbeeld
which firefox
If I have seen further it is by standing on the shoulders of giants.-- Isaac Newton

#5

In physics I trust

    In physics I trust


  • >5k berichten
  • 7384 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 02 juli 2010 - 09:52

Yep, voor firefox was me dat gelukt, maar voor een programmaatje met spatie in, en niet algemeen bereikbaar (Check GMail), lukte het me niet goed. Nu zie ik de reden, de procesnaam is anders ;), vandaar dat het niet veel uithaalde ...

Bedankt!
"C++ : Where friends have access to your private members." — Gavin Russell Baker.

#6

Vladimir Lenin

    Vladimir Lenin


  • >250 berichten
  • 829 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 22 juli 2010 - 21:45

spatie kan je volgens mij tussen aanhalingstekens doen
"Als je niet leeft zoals je denkt, zul je snel gaan denken zoals je leeft."
--Vladimir Lenin-- (Владимир Ильич Ульянов)





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures