Drosophila melanogaster gemuteerde strains

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 7

Drosophila melanogaster gemuteerde strains

hoi,

voor mijn Profielwerkstuk ben ik opzoek naar gemuteerde strains van de Drosophila Melanogaster. ik ben al een tijd opzoek maar heb tot nu toe alleen maar amerikaanse sites gevonden die niet in nederland bezorgen. nu vroeg ik mij af of iemand misschien weet waar ik de strains vandaan kan halen? ook wil ik graag nog een genetisch zuivere strain fruitvliegen.

alvast bedankt,

kiko

Gebruikersavatar
Berichten: 8.557

Re: Drosophila melanogaster gemuteerde strains

Ken je flybase? De homepage voor alles drosophila.

Je zou eventueel ook bij een aantal drosophila labs kunnen gaan vragen of ze een aantal vliegen voor je hebben.
"Meep meep meep." Beaker

Gebruikersavatar
Berichten: 773

Re: Drosophila melanogaster gemuteerde strains

Let wel op dat je eigenlijk een gespecialiseerd lab nodig hebt om met gemuteerde strains te werken, dit mag je zeker niet zomaar thuis of op school op je tafel doen! Dus misschien is het zoiezo het beste om contact op te nemen met wat labs in je omgeving die met vliegen werken om daar de proefjes te doen die je wilt.

edit: Dit is uiteraard niet omdat het zeer gevaarlijk werk is ofzo, maar de beestjes mogen gewoon absoluut niet ontsnappen en in de vrije natuur terecht komen. Daarom betwijfel ik ook of Flybase bij je thuis zal bezorgen, en zelfs als dat zo is, dan kost het je rustig een paar honderd euro vrees is, om ze daar te bestellen.
To boldly go where I`ve never been before



Be nice to nerds, chances are you`ll end up working for one

Reageer