Springen naar inhoud

Steriliseren van een smeerpasta


  • Log in om te kunnen reageren

#1

paul v

    paul v


  • 0 - 25 berichten
  • 2 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 27 augustus 2010 - 04:53

Dag iedereen,

Wie kan er mij helpen?
Ik wil namelijk een smeerpasta,op basis van kaas,in de plaats van vetstoffen,stereliseren om deze dan lang houdbaar te maken.
Ik bezit een cutter om het product aan te maken.
De kom van deze cutter is in rvs.
Ik denk om dit product te verhitten,dat ik best werk met een verwarmingsmantel rondom deze kom plaats en te verwarmen tot 100 graden.
Mijn vraag is nu aan jullie,indien ik nog hoger in temperatuur zou willen gaan,bv tot 120 graden,uht,hoe zou ik dit dan praktisch moeten realiseren,vermits er vanaf 100 graden er hogere druk ontstaat.
Zou dit kunnen worden opgelost indien de cutter onder vacuum zou staan?

Wie weet hiervoor een oplossing?

Dank

paul v

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Kravitz

    Kravitz


  • >1k berichten
  • 4042 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 27 augustus 2010 - 15:54

Ik wil namelijk een smeerpasta, op basis van kaas, in de plaats van vetstoffen, (...)

Het hoofdbestanddeel van kaas is vet.

Verder vind ik op google:

(...) De tijdsduur die aangegeven zijn voor een recept begint pas als het water in de ketel en in de glazen potten een temperatuur hebben van Ī 98į C dus het heeft geen zin om de ketel hoog te verwarmen.

Bron: www.kanenpieper.be

Niet 100% wetenschappelijk maar lijkt we wel handig in praktijk.

Als je dan echt per se hogere temperaturen wil halen zou ik voor een drukinstallatie gaan, maar dit gaat je geld kosten.
"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm" - Winston Churchill





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures