Steriliseren van een smeerpasta
Geplaatst: vr 27 aug 2010, 05:53
Dag iedereen,
Wie kan er mij helpen?
Ik wil namelijk een smeerpasta,op basis van kaas,in de plaats van vetstoffen,stereliseren om deze dan lang houdbaar te maken.
Ik bezit een cutter om het product aan te maken.
De kom van deze cutter is in rvs.
Ik denk om dit product te verhitten,dat ik best werk met een verwarmingsmantel rondom deze kom plaats en te verwarmen tot 100 graden.
Mijn vraag is nu aan jullie,indien ik nog hoger in temperatuur zou willen gaan,bv tot 120 graden,uht,hoe zou ik dit dan praktisch moeten realiseren,vermits er vanaf 100 graden er hogere druk ontstaat.
Zou dit kunnen worden opgelost indien de cutter onder vacuum zou staan?
Wie weet hiervoor een oplossing?
Dank
paul v
Wie kan er mij helpen?
Ik wil namelijk een smeerpasta,op basis van kaas,in de plaats van vetstoffen,stereliseren om deze dan lang houdbaar te maken.
Ik bezit een cutter om het product aan te maken.
De kom van deze cutter is in rvs.
Ik denk om dit product te verhitten,dat ik best werk met een verwarmingsmantel rondom deze kom plaats en te verwarmen tot 100 graden.
Mijn vraag is nu aan jullie,indien ik nog hoger in temperatuur zou willen gaan,bv tot 120 graden,uht,hoe zou ik dit dan praktisch moeten realiseren,vermits er vanaf 100 graden er hogere druk ontstaat.
Zou dit kunnen worden opgelost indien de cutter onder vacuum zou staan?
Wie weet hiervoor een oplossing?
Dank
paul v