Springen naar inhoud

Wifi instellingen


  • Log in om te kunnen reageren

#1

jelle92

    jelle92


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 02 september 2010 - 10:09

ik wil voor dataoverdracht tussen 2 stations overbrengen met wifi.
nou is het bekend bij bluetooth dat het steeds hopt van frequentie en blijft zoeken naar een betere.
heeft wifi het zelfde probleem of kan ik deze op 1 vaste frequentie vastzetten?

MVG,

Jelle

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

317070

    317070


  • >5k berichten
  • 5567 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 02 september 2010 - 10:49

kan ik deze op 1 vaste frequentie vastzetten?

Bij de meeste routers moet je zelf een kanaal (frequentie) kiezen. Als dat kanaal dan bezet is, gaat de router niet zelf op zoek naar een ander.
Dus het tweede: op 1 frequentieband vastzetten.
What it all comes down to, is that I haven't got it all figured out just yet
And I've got one hand in my pocket and the other one is giving the peace sign
-Alanis Morisette-

#3

jelle92

    jelle92


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 02 september 2010 - 11:28

oke bedankt.
dan zal ik dat eens uitproberen.

#4

jelle92

    jelle92


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 02 september 2010 - 13:23

nou blijf ik doorgaan op dit onderwerp.
nu heb ik dat zover gekregen maar stel je voor ik heb 10 machines staan.
elk machine krijgt een eigen wifi verbinding met de zijn eigen computer.
de machines staan ongeveer 3m uit elkaar.
zullen ze met elkaar in storing gaan?

#5

317070

    317070


  • >5k berichten
  • 5567 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 02 september 2010 - 15:20

zullen ze met elkaar in storing gaan?

Dat hangt af van hoe goed je netwerksterkte is. Hoogstwaarschijnlijk zul je problemen hebben. Maar de meeste routers hebben de keuze tussen 10 netwerken, dus dat gaat geen probleem vormen. Je zult ieder netwerk best een eigen frequentie geven.

Trouwens, kun je ze niet allemaal op hetzelfde netwerk steken? Je verliest dan wel wat bandbreedte, maar dan heb je minder netwerkkaarten nodig, en minder configureerwerk.
What it all comes down to, is that I haven't got it all figured out just yet
And I've got one hand in my pocket and the other one is giving the peace sign
-Alanis Morisette-

#6

jelle92

    jelle92


  • 0 - 25 berichten
  • 6 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 03 september 2010 - 08:05

ja dat zou kunnen alleen moet de router wel de afstand kunnen overlappen pak hem beet 120m.
of als ik er een andere antenne opzet zou dat schelen?





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures