Oorzaak van traagheid

Moderator: physicalattraction

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 59

Oorzaak van traagheid

Isaac Newton schijnt ooit met overtuiging gezegd te hebben: ".. dat als de ruimte echt een leeg niets zou zijn de eigenschap traagheid niet zou kunnen bestaan. Zonder de eigenschap traagheid zou ieder voorwerp door de minste of geringste kracht onmiddellijk naar een oneindig grote snelheid worden gevoerd. Traagheid maakt dat de mate van versnelling evenredig is met de uitgeoefende kracht. Iedere bewegingsleer moet dit punt onderkennen: de traagheid moet een externe oorzaak hebben." (Traagheid - wikipedia)

Het schijnt dat ze nu nog steeds op zoek zijn naar die externe oorzaak (Higgs velden en Higgs bosonen). Klopt het dat volgens de huidige overtuiging binnen de wetenschap de traagheid een externe oorzaak moet hebben? En zijn ze daar inderdaad naar aan het zoeken?

En dan de hamvraag: Waarom zou traagheid een externe oorzaak moeten hebben?
Je kunt het wel proberen te maken, maar het wordt nooit meer hetzelfde

Gebruikersavatar
Berichten: 3.330

Re: Oorzaak van traagheid

De ruimtetijd is doordrongen met minstens een scalair veld ook nog Higgs veld genoemd (het bijbehorend deelje is een Higgs deeltje) . De interactie van de elementaire deeltjes met dit veld geeft ze massa (traagheid).Dit moet nog experimenteel bevestigt worden door versnellers. Men hoopt de eventuele Higgs deeltjes te vinden met de onlangs opgestarte LHC.
Volgens mijn verstand kan er niets bestaan en toch bestaat dit alles?

Reageer