Industriele revolutie

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Berichten: 53

Industriele revolutie

op welke wijze droegen veranderingen in productiemethoden bij aan het ontstaan van een industriele en stedelijk samenleving ?

er waren twee soorten ontwikkelingen in de Engeland, A) men ging over van autarkie(landbouw) naar enclosers

hierdoor kon er efficienter met productiemiddelen worden omgegaan en kwamen er betere productiethoden, als gevolg van deze ontwikkelingen op landbouw ontstonden er overschotten wat er weer voor een bijdrage leverde aan de bevolking , gevolg de bevolkingsgroei steeg enorm, want men werd steeds gezonder.

de reden waarom de grootgrondbezitters hun landbouw gronden omheinde. De grootgrondbezitters konden dit doen (het omheinen van deze gronden) omdat ze politiek inlvoed hadden.

B) een twee ontwikkeling in deze periode was dat er van huisnijverheid wat een van de balangrijkste werkmiddelen waren in de engeland , ging men over naar uitvinden zoals: spining jenny, spoelwiel, en als laats de stoommachine, deze zorgde voor de uiteindelijke overgang naar de industriele samenleving.

welke motieven speelden een rol bij het modern-imperialisme?

in engeland was er sprake van een industriele samenleving leving, echter bleef engeland niet als enige land op industrieel gebied op #1, al snel volgde belgie spanje en portugal , als gevolg dat andere landen ook gingen industrialiseren was dat de vraag naar geproduceerde middelen daalde voor engeland, want andere landen konden zelf aan de producten komen.

door een daalende vraag en doordat de grondstoffen opraakte ging men op ontdekkingsreizen zo ontstond in de 15 tot 19 eeuw het imperialisme, en om macht uit te oefenen op de bevolking,

de handelsposten werden meestal aan zee geplaats , en er werd gemakkelijk macht uitgeoefend op de bevolking omdat er vaak sprake was dat inlandse heersers meerwerkten met europese staten.

al snel volgde het modern-imperialisme dit ontstond omdat er nu ook niet alleen gecontroleeerd over de bevolking en veroverd maar nu ging men ook investeren in de gebieden. er werden bijv. handelsposten geplaats.,

een laatste motief was nationalisme

bijv. frankrijk vs duitsland 1870/1871 in dit tijdperk verloor frankrijk de oorlog van pruisen, er ontstond een nationalistisch gevoel waardoor gewoon willekeurig gebieden werden veroeverd in afrika of azie

kloppen deze antwoorden ?

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 51.264

Re: Industriele revolutie

Iemand die hier een handje kan toesteken?
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN...
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

Reageer